Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Cyklista Peter Sagan obsadil na sobotňajších pretekoch Strade Bianche v Toskánsku 26. miesto. Jazdec tímu Liquigas-Cannondale zaostal za víťazným Fabianom Cancellarom zo Švajčiarska o 7:50 min. Viacnásobný majster sveta v časovke sa presadil o 42 sekúnd pred dvojicou Maxim Iglinskij, Oscar Gatto. "Chcel som víťazstvo už na viacerých predchádzajúcich pretekoch, ale nikdy mi to nevyšlo. Je skvelé opäť vyhrať," povedal v cieli Cancellara.

"Bol som zvedavý, pretože to bola moja premiéra na spomínanom podujatí. Sú to náročné preteky, na cestách boli prašné úseky, ale cítil som sa v pohode. Žiaľ, prilepila sa mi smola na päty. Na 80. kilometri som spadol, ale nebolo to nič vážne. Mám len trochu odretý lakeť. Samozrejme, že som musel dobiehať pelotón. A napokon asi 60 kilometrov pred cieľom som dostal defekt. Kolega z tímu Caruso mi rýchlo dal jeho koleso, aby som pokračoval. Mal som stratu a znova som musel dobiehať celý pelotón. Lenže medzi tým sa hlavná skupina roztrhla, takže som zostal už v druhom balíku, ktorý už nevyvíjal úsilie, pretože vpredu mal každý svojho jazdca. Po pretekoch sa presúvame do dejiska ďalšieho veľkého podujatia pod názvom Tirreno-Adriatico," skonštatoval žilinský odchovanec Peter Sagan.

Výsledky:

Strade Bianche (Gaiole - Siena, 190 km): 1. Fabian Cancellara (Švaj.) RadioShack-Nissan 4:44:59 h, 2. Maxim Iglinskij (Kaz.) Astana, 3. Oscar Gatto (Tal.) Farnese Vini - Selle Italia obaja +42, 4. Alessandro Ballan (Tal.) BMC Racing +46, 5. Greg Van Avermaet (Belg.) BMC Racing +48, 6. Roman Kreuziger (ČR) Astana +1:03 min, ... 26. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +7:50

Agentúre SITA hlas Petra Sagana sprostredkoval jeho manažér Jozef Korbel.

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up