Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Víťazom časovky družstiev a zároveň prvej etapy na cyklistických pretekoch ProTour Tirreno - Adriatico sa v stredu stal tím GreenEdge, ktorej reprezentanti zvládli trať v dĺžke 16,9 km za 18:41 min. Na druhej priečke sa umiestnili jazdci RadioShacku a tretí boli cyklisti z Garminu. Ako prvý sa na podujatí do žltého trička oblečie Austrálčan Matthew Goss.

Na podujatí štartujú aj dvaja Slováci. Peter Velits je lídrom tímu Omega Pharma-Quick Step, ktorý bol v stredu 14. s odstupom 51 sekúnd, Peter Sagan háji farby Liquigas-Cannondale, na úvod 15. stajne (+ 55 s). V utorok čaká jazdcov rovinatá 2. etapa zo San Vincenza do Areza v dĺžke 230 km.

"Dnes to bolo zlé, mrzí nás to. Odštartovali sme asi veľmi rýchlo, pretože sme hneď na začiatku stratili dvoch našich jazdcov. Potom sme prakticky počas celej časovky mali o dvoch pretekárov menej, čo sa nám spočíta na rýchlosti, dokopy s časovkou. Úvod nám nevyšiel, nie sme s dnešným vystúpením spokojní, takže teraz musíme zabrať v ďalších etapách a odčiniť to," uviedol Peter Sagan.

Agentúru SITA informoval manažér Petra Sagana Jozef Korbel.

Výsledky - 1. etapa - časovka družstiev (San Vincenzo - Donoratico, 16,9 km):

1. GreenEdge 18:41 min, 2. RadioShack-Nissan, 3. Garmin - Barracuda - oba +17 s, 4. Sky Procycling +23, 5. Astana +30, 6. Saxo Bank +38

Individuálne poradie:

1. Matthew Goss (Aus.) 18:41 min, 2. Svein Tuft (Kan.), 3. Sebastian Langeveld (Hol.), 4. Stuart O"Grady (Aus.), 5. Cameron Meyer (Aus.), 6. Baden Cooke (Aus.) - všetci GreenEdge a rovnaký čas ako líder,... 90. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quickstep + 51, 97. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale + 55.

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up