Brit Bradley Wiggins triumfom v nedeľňajšej časovke do vrchu na 9,6 km z Nice na Col d´Eze potvrdil svoje celkové víťazstvo na cyklistických pretekoch ProTour Paríž - Nice. Líder tímu Sky odrazil v záverečnej jazde proti chronometru nepriamy atak od Lieuwa Westru z Holandska, v nedeľu ho zdolal o 2 sekundy a celkovo o osem. Tretí v hodnotí osemetapových pretekov skončil Španiel Alejandro Valverde.

Wiggins je len druhým Britom, ktorý vyhral Paríž - Nice. V roku 1967 sa to podarilo Tomovi Simpsonovi. Tridsaťjedenročný cyklista dosiahol najväčší úspech svojej doterajšej kariéry.

Výsledky - cyklistické preteky Paríž - Nice:

8. etapa (Nice - Col d"Eze, časovka na 9,6 km): 1. Bradley Wiggins (V. Brit.) Sky 19:12 min, 2. Lieuwe Westra (Hol.) Vacansoleil-DCM +2 s, 3. Jean-Christophe Peraud (Fr.) Ag2R La Mondiale +33, 4. Šimon Špilak (Slovin.) Kaťuša +470 5. Jerome Coppel (Fr.) Saur-Sojasun +51, 6. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar +52

Konečné poradie: 1. Bradley Wiggins (V. Brit.) Sky 28:12:16 h, 2. Lieuwe Westra (Hol.) Vacansoleil-DCM +8 s, 3. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar +1:10 min, 4. Šimon Špilak (Slovin.) Kaťuša +1:24, 5. Tejay van Garderen (USA) +1:54, 6. Arnold Jeannesson (Fr.) FDJ-Bigmat +2:13
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Zápis do histórie: Wiggins má piate zlato, ale už je po všetkom

Zápis do histórie: Wiggins má piate zlato, ale už je po všetkom

O poriadny zápis do histórie sa postarali britskí dráhoví cyklisti a najmä ich líder Bradley Wiggins v piatkovom vyvrcholení súťaže v tímovej stíhačke na olympijských hrách v Riu de Janeiro.
Peter Velits je spokojný s výsledkom na Paríž - Nice

Peter Velits je spokojný s výsledkom na Paríž - Nice

Slovenský cyklista Peter Velits získal prvých desať tohtoročných bodov do svetového rebríčka UCI, keď na pretekoch Paríž - Nice obsadil konečné 9. miesto. Jazdec tímu BMC Racing obsadil v nedeľňajšej záverečnej 8. etape v okolí Nice 11. priečku.
Wiggins bude pomáhať Froomovi k titulu majstra sveta

Wiggins bude pomáhať Froomovi k titulu majstra sveta

Víťazi posledných dvoch ročníkov Tour de France Chris Froome a Bradley Wiggins sa dostali do širšej nominácie tímu Veľkej Británie pre majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike, ktoré sa uskutočnia od 22. do 29. septembra v toskánskej Florencii. Froome sa stal v júli druhým Britom po Wigginsovi, ktorý triumfoval na Tour de France. Wiggins na "starej dáme" pre zranenie a chorobu neštartoval.
keyboard_arrow_up