Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Španiel Joaquím Rodríguez sa stal víťazom pondelkovej predposlednej 6. etapy cyklistických pretekov Tirreno - Adriatico, ktorá sa išla v okolí Offidy a merala 181 km. V špurte vedúcej skupiny predstihol Taliana Vincenza Nibaliho, ktorému v závere etapy výrazne pomohol Peter Sagan.

Lídrom pretekov zostal aj naďalej Američan Christopher Horner, ktorý má pred Romanom Kreuzigerom z Česka náskok 5 sekúnd. Nibali na 3. mieste stiahol manko na 6 sekúnd. Rozhodovať sa bude v utorňajšej záverečnej etape - časovke na 9,3 km.

Sagan v závere pracoval pre Nibaliho, svojou aktivitou zachytával jeden útok za druhým a pripravil mu aj pozíciu pre záverečný šprint. Po 2. mieste tímový kolega vyzliekol Slováka z červeného dresu lídra súťaže aktivity. Sagan napokon prišiel do cieľa po vypustení šprintu na 11. mieste a celkovo mu patrí 45. priečka. Peter Velits za vedúcou skupinou v pondelok zaostal o 16 sekúnd, skončil 22. V celkovom poradí je jazdec tímu Omega Pharma-Quick Step na 15. mieste s odstupom 2:19 min na Hornera.

"Som nesmierne rád, že som výdatne pomohol tímu a hlavne nášmu lídrovi Vincenzovi Nibalimu, pretože toto bola dnes moja úloha pred štartom. Bola to náročná etapa, išlo sa stále hore-dolu, teda do kopca a z kopca. Už na začiatku sa to potrhalo po zjazde a zostal len asi šesťdesiatčlenný balík. Prakticky celé preteky dnes odtiahol náš tím Liquigas-Cannondale a úniky, ktoré nastali počas dňa, sme vždy zlikvidovali. Záver bol zaujímavý a znova dramatický. Do posledného kopca som nastúpil, ťahal som a pracoval pre Nibaliho. Pár metrov pred cieľom som už vycúval a prenechal priestor jemu. Vincenzo napokon druhým miestom získal cenné sekundy, takže v našom tíme bola veľká spokojnosť," sprostredkoval pre agentúru SITA hlas Petra Sagana jeho manažér Jozef Korbel.

Výsledky - preteky Tirreno - Adriatico:

6. etapa (Offida - Offida, 181 km): 1. Joaquím Rodríguez (Šp.) Kaťuša 4:38:27 h, 2. Vincenzo Nibali (Tal.) Liquigas-Cannondale, 3. Danilo Di Luca (Tal.) Acqua & Sapone, 4. Christopher Horner (USA) RadioShack-Nissan, 5. Rinaldo Nocentini (Tal.) AG2R La Mondiale, 6. Wout Poels (Hol.) Vacansoleil-DCM, ... 11. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale všetci čas ako víťaz, 22. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +16 s.

Poradie po 6. etape: 1. Christopher Horner (USA) RadioShack-Nissan 29:27:06 h, 2. Roman Kreuziger (ČR) Astana +5 s, 3. Vincenzo Nibali (Tal.) Liquigas-Cannondale +6, 4. Rinaldo Nocentini (Tal.) AG2R La Mondiale +45, 5. Michele Scarponi (Tal.) Lampre - ISD +47, 6. Johnny Hoogerland (Hol.) Vacansoleil-DCM +48, ... 15. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +2:19, 45. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +17:05

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up