Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Belgičan Tom Boonen sa stal piaty raz v kariére víťazom pretekov E3 Prijs-Vlaanderen v okolí belgického Harelbeke, ktoré tento rok merali 203 km. V špurte hlavnej skupiny sa cyklista tímu Omega Pharma-Quick Step presadil pred Španielom Óscarom Freirem a Rakúšanom Bernhardom Eiselom. Boonen triumfom nadviazal na svoje predchádzajúce štyri úspechy na tomto podujatí WorldTour z rokov 2004 až 2007. Slovák Peter Sagan skončil v pelotóne na 14. mieste.

Boonen začal finišovať pomerne skoro, tento risk mu však vyšiel - utvoril si tesný náskok pred Freirem. Preteky boli od úvodu zaujímavé. V závere tímy Vacansoleil-DCM a Sky spoločnou prácou na čele pelotónu zlikvidovali pokus dvojice Dmitrij Muravijev, Sylvain Chavanel, potom aj 3 km pred cieľom atak Leifa Hosteho. Na čele pelotónu bolo dlho vidieť aj Petra Sagana (Liquigas-Cannondale), v koncovke sa však nepresadil.

"Dnes to boli náročné, ale zaujímavé preteky. Trinásť malých kopcov, úseky po kockách, išlo sa takmer stále v balíku. Preteky sa naplno začali v podstate až po 120 km. Neskôr sme vpredu ušli ako skupinka, bol tam aj Boonen či Cancellara. Každý pokus sa však postupne skončil vrátane útoku dvojice Muravijev a Chavanel. V závere sa znova odtrhla menšia skupinka, Cancellara dostal defekt a prepadol sa dozadu. Viacerí však nechceli ťahať a znova vznikol menší balík, ktorý sa rútil do cieľa. Chcel som ešte nastúpiť, ale v poslednom kilometri som dostal kŕč do nohy, takže som to už vypustil," skonštatoval Peter Sagan, ktorý sa v nedeľu predstaví na pretekoch Gent-Wevelgem v Belgicku.

Výsledky - E3 Prijs-Vlaanderen (203 km):

1. Tom Boonen (Belg.) Omega Pharma-Quickstep 4:51:59 h, 2. Óscar Freire (Šp.) Kaťuša, 3. Bernhard Eisel (Rak.) Team Sky, 4. Leonardo Duque (Kol.) Cofidis, 5. Sep Vanmarcke (Belg.) Garmin-Barracuda, 6. John Degenkolb (Nem.) Project 1t4i,... 14. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale - všetci čas ako víťaz

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
keyboard_arrow_up