Slovenský cyklista Michael Kolář, pôsobiaci v tíme Dukla Trenčín Trek, si vo štvrtok na marockej jednorazovke s názvom Challenge Ben Guerir vyjazdil životný úspech. V špurte vedúcej skupiny si vybojoval druhé miesto, za ktoré získal cenných 30 UCI bodov. Podujatie je zaradené do druhej kategórie kalendára UCI Africa Tour a 19-ročný Slovák na ňom štartoval premiérovo.

V prvej polovici pretekov z Beni Mellalu do Ben Gueriru sa na čele vytvorila 37-členná skupina, v ktorej Kolář nechýbal. Po 155 súťažných kilometroch sa o víťazovi rozhodovalo v špurte a Michael potvrdil svoje šprintérske kvality. Nestačil iba na víťaza Abdellaha Ben Youcefa z Alžírska. Mladý Žilinčan ešte vo svojej kariére nikdy takýto výsledok nedosiahol. "V poslednom týždni som mal zdravotné problémy, ale snažil som sa na ne zabudnúť a vydať zo seba všetko. Som veľmi rád za druhé miesto a znamená to pre mňa veľa," zhodnotil svoj výkon Kolář.

Slovensko má v aktuálnej sezóne 2011/12 na konte 124 bodov v kontinentálnom rebríčku Medzinárodnej cyklistickej únie, kde zbierajú body všetci slovenskí cyklisti okrem bratov Saganovcov a Velitsovcov. Všetky zápisy získali Slováci na pretekoch v Afrike.

Agentúru SITA informoval Lukáš Timko zo Slovenského zväzu cyklistiky.

Výsledky:

1. Abdellah Ben Youcef (Alž.) 4:19:35 h, 2. Michael Kolář (SR), 3. Hajato Jošida (Jap.), 4. Mauricio Frazer (Arg.), 5. Adnane Aarbia, 6. Abdelati Saadoune (obaja Maroko) - všetci čas ako víťaz
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Čo chýbalo, aby som bol profíkom – Ľuboš Malovec

Rozhovor: Čo chýbalo, aby som bol profíkom – Ľuboš Malovec

Ako to funguje pri snahe získať profesionálnu zmluvu vo svetovej cestnej cyklistike, prezradí zo svojich skúseností Trnavčan Ľubo.
Video: Na výjazde s Michaelom Kolářom - z cestnej ProTour na enduro

Video: Na výjazde s Michaelom Kolářom - z cestnej ProTour na enduro

Bývalý jazdec tímu BORA-hansgrohe minulý rok skončil profesionálnu kariéru a vrhol sa priamo na enduro.
Peter Sagan sa stal majstrom Slovenska - na 192 km trati vyhral po vyše 80-kilometrovom sólovom úniku

Peter Sagan sa stal majstrom Slovenska - na 192 km trati vyhral po vyše 80-kilometrovom sólovom úniku

Skončil s veľkým náskokom pred zvyškom pelotónu, pričom jeho brat Juraj skončil na 2. mieste.
keyboard_arrow_up