Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Cyklistické preteky v Belgicku Fleche Brabante vyhral Francúz Thomas Voeckler (Team Europcar) časom 4:49:07 h. Bratia Saganovci mali smolu a preteky nedokončili.

"Som smutný z toho, ako som dopadol. Mali to byť preteky, na ktorých som sa mal pripraviť a rozjazdiť na významné nedelňajšie podujatie v Amsterdame pod názvom Amstel Gold Race. Čo už, k cyklistike patria aj pády. Dnešné preteky sa začali v pohode. Tón počas etapy najmä v úvode zväčša udávali BMC, či Rabobank. O všetkom sa však rozhodovalo, keď prišlo päť okruhov v meste, také technické a nechýbali ani štyri kopce. Vpredu bol v úniku jeden jazdec, asi 25 kilometrov pred cieľom som ho chcel dobehnúť a zrazu som v zákrute nepríjemne spadol a bolo po pretekoch," sprostredkoval slová slovenského cyklistu Petra Sagana manažér Jozef Korbel. "Mám pocit, že tam bola asi olejová škvrna. Cesta bola síce na začiatku mokrá, ale postupom času vysýchala a mne v zákrute z ničoho nič akoby ustrelilo koleso. Mám udreté koleno, bok a oškretý chrbát, čo ma teraz štípe. Hneď ma ošetrili a mám ešte tri dni, aby som si oddýchol pred nedelňajším štartom v Amsterdame," dodal 22-ročný cyklista Peter Sagan.

Video nájdete na http://www.sporza.be/cm/sporza/videozone/MG_sportnieuws/MG_wielrennen/1.1270915

Výsledky Fleche Brabante (Leuven - Overijse, 194,9 km):

1. Thomas Voeckler (Fr.) Team Europcar 4:49:07 h, 2. Oscar Freire Gomez (Šp.) Katuša +1:11 min, 3. Pieter Serry (Belg.) Topsport Vlaanderen - Mercator, 4. Fabio Andres Duarte Arevalo (Kol.) Colombia - Coldeportes +1:14, 5. Greg van Avermaet (Belg.) BMC Racing Team +1:17,...Peter Sagan a Juraj Sagan (obaja SR) nedokončili

Peter Sagan vraj ďalšie tri roky v Liquigase
Slovenský cyklista Peter Sagan podľa Telesportu predĺžil zmluvu s tímom Liquigas-Cannondale o ďalšie tri roky. Súčasťou talianskeho zoskupenia je od roku 2010 vedno so starším bratom Jurajom. Šéfa tímu Roberta Amadia však údajne trápi budúcnosť. Do konca aktuálnej sezóny disponuje len podporou firmy Liquigas a hľadá teda nového sponzora. Dvadsaťdvaročný Žilinčan je podľa webu VeloNation spolu so skúsenými Talianmi Vincenzom Nibalim a Ivanom Bassom zárukou publicity.

Sagan v doterajšom priebehu sezóny na elitných pretekoch nazbieral 179 bodov a v aktuálnom rebríčku WorldTour mu patrí piata priečka. Talentovaný mladík sa každým rokom zlepšuje, v aktuálnej sezóne sa predstaví aj na slávnom etapovom dobrodružstve Tour de France.

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up