Rekordný počet 25 tímov sa zúčastní na tohtoročných cyklistických pretekoch Okolo Poľska. Toto podujatie sa uskutoční tri týždne pred tradičným termínom, aby sa preteky "neprekrývali" s olympijskými hrami v Londýne. Na tohtoročnej edícii pretekov (10. - 16. júla) sa predstaví až 200 cyklistov.

Organizátori v pondelok udelili trom tímom divoké karty. "Dostali sme množstvo žiadostí o štart na našich pretekoch. Mňa osobne to veľmi teší, lebo to svedčí aj o stúpajúcej úrovni podujatia," vyhlásil šéf pretekov Czeslaw Lang. Trojicu tímov s divokými kartami tvoria holandské zoskupenie Argos Shimano, írsky Utensilnord-Named a taliansky Farnese Vini-Selle Italia. "Za Argos Shimano jazdí Nemec Marcel Kittel, ktorý minulý rok vyhral štyri zo siedmich etáp a dokázal, že patrí medzi najlepších mladých jazdcov - šprintérov v profipelotóne. V tíme Utensilnord-Named je zase množstvo talentovaných mladíkov vrátane Poliaka Adriana Kureka. Tím Farnese Vini-Selle Italia má veľmi veľkú túžbu po víťazstve v každej etape. Sú v ňom jazdci ako Filippo Pozzato, Andrea Guardini či Oscar Gatto. Všetci sú rodení víťazi a ja ich chcem vidieť tento rok na Okolo Poľska," vysvetlil svoje rozhodnutie Lang.

Tohtoročné preteky sa začnú v severnom meste Orlinek a skončia sa Krakove. Minuloročnú edíciu vyhral Slovák Peter Sagan.

Zoznam tímov štartujúcich na cyklistických pretekoch Okolo Poľska 2012:

Elitné tímy: Ag2r-La Mondiale, Astana Pro Team, BMC Racing Team, Euskaltel-Euskadi, FDJ-BigMat, Garmin-Barracuda, GreenEDGE Cycling Team, Katusha Team, Lampre-ISD, Liquigas -Cannondale, Lotto-Belisol Team, Movistar, Omega Pharma-Quick Step, Rabobank, RadioShack-Nissan, Sky Procycling, Team Saxo Bank, Vacansoleil-DCM Pro Cycling

Držitelia divokých kariet: Poľký národný tím, Argos Shimano, Caja Rural, Colnago-Csf Inox, Farnese Vini -Selle Italia, Team Type1-Sanofi, Utensilnord Named.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up