Zdroj: Facebook - Peter Velits

Slovenský cyklista Martin Velits si po štyroch štartoch na pretekoch Vuelta a Espaňa vyskúša ďalšie podujatie Grand Tour, v sobotu 5. mája sa v Herningu postaví na štart Giro d´Italia. V Dánsku sa uskutočnia úvodné tri etapy Gira, následne sa celý konvoj presunie do Talianska.

Dvadsaťročného Martina Velitsa nominoval na talianske preteky jeho tím Omega Pharma-QuickStep. Martin Velits, ktorého brat Peter sa pripravuje na Tour de France, má už dostatok skúseností z trojtýždňových pretekov, hoci v Taliansku bude debutovať. V roku 2010 bol v 15. etape Vuelty tretí, s tímom HTC Highroad vyhral tímovú časovku.

Omega Pharma-QuickStep posiela na Giro vyvážený tím, ktorý môže uspieť v každom type etáp. V celkovej klasifikácii by mali z belgického zoskupenia skončiť najvyššie Dario Cataldo a Serge Pauwels, v šprintérskych koncovkách budú jazdci pracovať predovšetkým pre Francesca Chicchiho. Kvarteto Marco Bandiera, Michal Golas, Nikolas Maes a Martin Velits sa sústredí na podporu tímových lídrov a zároveň sa bude snažiť dostať sa do niektorého z únikov a vybojovať etapové prvenstvo.

"Čaká nás nádherné Giro s náročným záverom. Bude preto nevyhnutné riadne si rozložiť sily. Na štarte budeme mať mladý a motivovaný tím, ktorý sa môže presadiť v každom teréne," uviedol pre Roadcycling.com športový riaditeľ Davide Bramati.

Tím Omega Pharma-QuickStep pre Giro 2012:

Dario Cataldo (Tal.), Serge Pauwels (Belg.), Francesco Chicchi (Tal.), Martin Velits (SR), Marco Bandiera (Tal.), Nikolas Maes (Belg.), Julien Vermote (Belg.), Michal Golas (Poľ.), Michal Kwiatkowski (Poľ.).

[Foto na úvode: Facebook - Peter Velits]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Martin Velits pôjde na Vueltu v zostave Etixxu

Martin Velits pôjde na Vueltu v zostave Etixxu

Slovenský cyklista Martin Velits figuruje v 9-člennej zostave tímu Etixx-Quick Step na nadchádzajúce preteky Okolo Španielska. Martin Velits by mal byť jediným Slovákom v pelotóne. Populárna Vuelta sa začne v sobotu 20. augusta a potrvá do nedele 11. septembra. Prvou etapou bude tímová časovka na 27,8 km z Ourense Termal / Balneario de Laias -do Parque Náutico Castrelo de Miňo.
Martin Velits predĺžil o dva roky zmluvu s tímom Omega Pharma-Quick Step

Martin Velits predĺžil o dva roky zmluvu s tímom Omega Pharma-Quick Step

Dvadsaťdeväťročný Púchovčan je v tíme Omega Pharma-Quick Step od roku 2012. "Teším sa na svoju budúcnosť s tímom, v ktorom som už dlhšie obdobie. Prijal som úlohu pracovať pre svojich tímových kolegov. Jazdil som už za niekoľko silných tímov a som presvedčený, že sa v budúcnosti ešte zlepšíme. Chcem ďalej rozvíjať svoje cyklistické umenie pod záštitou OPQS a s veľkou podporou realizačného tímu a jazdcov, ktorí sú viac moji priatelia ako kolegovia," uviedol v tlačovej správe Martin Velits, ktorému koncom roka vyprší súčasná zmluva.
Martin Velits ostáva v tíme OPQS

Martin Velits ostáva v tíme OPQS

Slovenský cyklista Martin Velits ostáva naďalej v tíme Omega Pharma-Quick Step. S doterajším zamestnávateľom predĺžil o jeden rok zmluvu. Martin Velits bude na rozdiel od posledných rokov v tíme sám, jeho dvojča Peter odchádza do družstva BMC.
keyboard_arrow_up