Brit Bradley Wiggins z tímu Sky sa stal prvým cyklistom po jedenástich rokoch, ktorý zvíťazil v jednom roku na pretekoch Paríž - Nice aj Okolo Romandie. Na švajčiarskom podujatí WorldTour sa presadil vďaka výbornej časovke, ktorú v nedeľu v okolí Crans Montany vyhral a zo žltého dresu lídra vyzliekol Luisa Leóna Sáncheza.

Tridsaťdvaročný Wiggins triumfoval v jazde proti chronometru napriek mechanickým problémom v jej závere. O 7 desatín sekundy bol pomalší Američan Andrew Talansky, tretí v nedeľu skončil Austrálčan Richie Porte. Španiel Sánchez z tímu Rabobank zaostal o takmer minútu a pol. Pred Wigginsom zvládol double Paríž - Nice a Okolo Romandie v sezóne 2001 Talian Dario Frigo.

Slovenský cyklista Martin Velits obsadil v časovke 111. miesto s odstupom 3:44 min a v celkovom poradí skončil na 95. priečke.

Výsledky - preteky Okolo Romandie:

5. etapa (Crans Montana - Crans Montana, časovka na 16,5 km): 1. Bradley Wiggins (V. Brit.) Sky 28:56 min, 2. Andrew Talansky (USA) Garmin-Barracuda - rovnaký čas, 3. Richie Porte (Aus.) Sky +16 s, 4. Rui Costa (Portug.) Movistar +22, 5. Roman Kreuziger (ČR) Astana +40, 6. Sylwester Szmyd (Poľ.) Liquigas-Cannondale +41,... 111. Martin Velits (SR) Omega Pharma-Quickstep +3:44 min

Konečné poradie: 1. Bradley Wiggins (V. Brit.) Sky 18:05:40 h, 2. Andrew Talansky (USA) Garmin-Barracuda +12 s, 3. Rui Costa (Portug.) Movistar +36, 4. Richie Porte (Aus.) Sky +45, 5. Michael Rogers (Aus.) Sky +50, 6. Roman Kreuziger (ČR) Astana +59,... 95. Martin Velits (SR) Omega Pharma-Quickstep +28:38 min
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Video: Bolesti a zlé šliapanie kvôli nohám - návšteva podológa

Video: Bolesti a zlé šliapanie kvôli nohám - návšteva podológa

Väčšina ľudí má asymetrické telo, rôznu dĺžku nôh a deformované chodidlá. Ako vyzerá vyšetrenie a aké sú možné riešenia?
keyboard_arrow_up