Američan Taylor Phinney sa stal víťazom sobotňajšieho detašovaného prológu cyklistických pretekov Giro d´Italia. Jazdec zoskupenia BMC Racing Team zvládol časovku na 8,7 km v dánskom Herningu za 10:26 min. Niekdajší majster sveta v tejto disciplíne do 23 rokov si teda oblečie ružové tričko pre lídra.

Druhý za 10:35 min skončil Brit Geraint Thomas (Sky) a tretí bol v čase 10:39 domáci Alex Rasmussen (Garmin-Barracuda). Nedeľňajšia 2. etapa má štart aj cieľ znova v Herningu a meria 206 km. V Dánsku sa bude konať aj pondelňajšia 3. etapa Horsens - Horsens (190 km), v utorok sa pelotón aj konvoj počas voľného dňa presunú do talianskej Verony. Podujatie vyvrcholí v nedeľu 27. mája časovkou na 30,1 km v Miláne.

Slovák Martin Velits z tímu Omega Pharma-QuickStep zaostal za Phinneym o 41 sekúnd a v celkovej klasifikácii mu patrilo 39. miesto. Phinney ako junior bol aj skvelým dráharom. V tíme BMC je od vlaňajška. Na technicky náročnej trati z favoritov výraznejšie zaostal len Michele Scarponi, ktorý mal na víťaza odstup 1:06 min.

Výsledky - Giro d´Italia 2012:

1. etapa (časovka jednotlivcov na 8,7 km v dánskom Herningu): 1. Taylor Phinney (USA) BMC Racing Team 10:26 min, 2. Geraint Thomas (V. Brit.) Sky +9 s, 3. Alex Rasmussen (Dán.) Garmin-Barracuda +13, 4. Manuele Boaro (Tal.) Saxo Bank +15, 5. Erik Gustav Larsson (Švéd.) Vacansoleil-DCM +22, 6. Ramunas Navardauskas (Litva) Garmin-Barracuda +22, 7. Brett Lancaster (Aus.) Orica-GreenEdge +23, 8. Marco Pinotti (Tal.) BMC Racing Team +24, 9. Jesse Sergent (N. Zél.) RadioShack-Nissan +26, 10. Nelson Oliveira (Portug.) RadioShack-Nissan +27, ... 39. Martin Velits (SR) Omega Pharma-QuickStep +41.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d’Italia opäť nesklamalo a ukázalo, prečo je hodné sledovania. Myslím, že takýto priebeh však tri týždne pred príjazdom do Ríma neočakával nikto...
Prepisovanie histórie a množstvo smoly - aj toto bolo Giro d'Italia 2022

Prepisovanie histórie a množstvo smoly - aj toto bolo Giro d'Italia 2022

Giro som si v poslednej dobe obľúbil viac ako Tour a to už je čo povedať. Aké prekvapenia a senzácie nám priniesol tento ročník?
Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Ako ťažké je pre profesionálneho cyklistu rozbiehať vlastnú firmu, čo bol po oblečení druhý najlepší nápad na podnikanie a prečo vyzerá oblečenie Isadore, ako vyzerá?
keyboard_arrow_up