Zdroj: Wikipedia

Austrálsky cyklista Matthew Goss z tímu GreenEdge sa stal víťazom pondelňajšej 3. etapy pretekov Giro d´Italia, záverečnej na dánskom území. Na trati, ktorá sa začala aj skončila v Horsense a merala 190 km, triumfoval v šprinte pelotónu pred Argentínčanom Juanom Josém Haedom (Saxo Bank) a Američanom Tylerom Farrarom (Garmin - Barracuda).

Austrálsky cyklista Matthew Goss z tímu GreenEdge sa stal víťazom pondelňajšej 3. etapy pretekov Giro d´Italia, záverečnej na dánskom území. Na trati, ktorá sa začala aj skončila v Horsense a merala 190 km, triumfoval v šprinte pelotónu pred Argentínčanom Juanom Josém Haedom (Saxo Bank) a Američanom Tylerom Farrarom (Garmin - Barracuda).

Hrdina nedeľňajšej 2. etapy Mark Cavendish z Veľkej Británie a celkový líder, Američan Taylor Phinney, ktorý sa presadil v sobotňajšej úvodnej časovke, spadli približne 100 m pred cieľom. Obaja by však od stredy po utorňajšom voľnom dni na presun do Talianska mali pokračovať.

"V prvom rade chcem všetkých ubezpečiť, že som v pohode, hoci to nevyzeralo dobre. Bol som po páde v šoku. Som rád, že je v utorok voľno," povedal Phinney.

"Mark Cavendish je dosť odretý, ale mal by byť v poriadku. Vyzerá to, že sa vážnejšie nezranil. Bola to naozaj škaredá kolízia," skonštatoval športový riaditeľ tímu Sky Steve De Jongh.

Slovenský cyklista Martin Velits opäť nechýbal v hlavnom poli a finišoval na 88. priečke. V celkovom poradí mu patrí 40. pozícia.

Výsledky - Giro d´Italia 2012:

3. etapa (Horsens - Horsens, 190 km): 1. Matthew Goss (Aus.) GreenEdge 4:20:53 h, 2. Juan José Haedo (Arg.) Saxo Bank, 3. Tyler Farrar (USA) Garmin - Barracuda, 4. Arnaud Demare (Fr.) FDJ-Big Mat, 5. Mark Renshaw (Aus.) Rabobank, 6. Thor Hushovd (Nór.) BMC, 7. Alexander Kristoff (Nór.) Kaťuša, 8. Romain Feillu (Fr.) Vacansoleil-DCM, 9. Roberto Ferrari (Tal.) Androni Giocattoli, 10. Fumijuki Beppu (Jap.) GreenEdge,... 88. Martin Velits (SR) Omega Pharma-QuickStep - všetci čas ako víťaz

Poradie po 3. etape: 1. Taylor Phinney (USA) BMC Racing 9:24:31 h, 2. Geraint Thomas (V. Brit.) Sky +9 s, 3. Alex Rasmussen (Dán.) Garmin - Barracuda +13, 4. Manuele Boaro (Tal.) Saxo Bank +15, 5. Ramunas Navardauskas (Litva) Garmin - Barracuda +18, 6. Gustav Larsson (Švéd.) Vacansoleil-DCM +22, 7. Brett Lancaster (Aus.) GreenEdge +23, 8. Matthew Goss (Aus.) GreedEdge +23, 9. Marco Pinotti (Tal.) BMC Racing +24, 10. Jesse Sergent (N. Zél.) RadioShack-Nissan +26,... 40. Martin Velits (SR) Omega Pharma-QuickStep +41.

Líder Gira Phinney nemá zlomený členok
Líder cyklistických pretekov Giro d´Italia Taylor Phinney má zranený pravý členok, ale nemá ho zlomený. Po páde v závere pondelkovej 3. etapy prvého tohtosezónneho podujatia Grand Tour má Američan na pravom členku tri stehy a v pretekoch bude pokračovať. Jazdec tímu BMC sa podrobil po presune z Dánska, kde Giro začínalo, do Talianska komplexnej lekárskej prehliadke. Phinney sa postaví v stredu na štart tímovej časovky na 33 km vo Verone a pokúsi sa udržať ružový dres lídra. "Jeho členok ešte raz dôkladne prehliadneme a uvidíme, ako sa hojí. Je dobré, že utorok je na Gire voľný, pomôže to liečbe," uviedol v stanovisku tímový lekár BMC Dario Spinelli.

[Foto na úvode: Wikipedia]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d’Italia opäť nesklamalo a ukázalo, prečo je hodné sledovania. Myslím, že takýto priebeh však tri týždne pred príjazdom do Ríma neočakával nikto...
keyboard_arrow_up