Slovenský cyklista a držiteľ ocenenia objav roka David Zverko zvíťazil v Česku na štvoretapovom medzinárodnom podujatí Grand Prix Matoušek - Preteky mieru najmenších. Na súperení pre kadetov položil základ úspechu už v prvej etape, v ktorej zdolal súperov o 39 sekúnd a stal sa lídrom. Vedúce postavenie už udržal do cieľa.

"Vlani som skončil tretí, takže nebolo tajomstvom, že tento rok idem na toto podujatie s úmyslom zvíťaziť. Vedeli sme, že si musíme dať pozor najmä na Dánov, Rakúšanov a Slovincov, ktorým sa medzi kadetmi veľmi darí," uviedol v tlačovej správe Slovenského zväzu cyklistiky David Zverko, ktorý v druhej etape skončil piaty, v tretej tretí a rovnako aj v štvrtej - časovke na 15,5 km. Úspech slovenských farieb zvýraznil v druhej etape prvenstvom v špurte pelotónu Ferdinand Barták.

V celkovom zúčtovaní triumfoval slovenský talent Zverko presne o minútu pred Dánom Klarisom. Ostatní Slováci sa na popredných priečkach výsledkovej listiny nenachádzali, sústredili sa najmä na pomoc Zverkovi.

"David potvrdil svoju vysokú výkonnosť a bez väčších problémov zvíťazil. Trocha nás mrzí priebeh prvej etapy, v ktorej nereagoval na únik, a potom tím veľmi tvrdo pracoval. Celé družstvo sa obetovalo pre jedného a v ďalšom priebehu pretekov už chlapcom chýbali sily na individuálny úspech. Na peknom 17. mieste celkovo sme mali ešte Michala Bušfyho, ostatní boli nižšie. Chlapci si vyskúšali málo vídanú úlohu, keď boli neustále na čele pelotónu, chránili lídra pretekov, sťahovali úniky. Teší ma, že to bez problémov zvládli a vyskúšali si niečo nové. Pre mňa je to skvelá spomienka na rok 2006, keď sme tu naposledy uspeli, vtedy s Petrom Saganom," uviedol v tlačovej správe SZC reprezentačný tréner kadetov Milan Novosad.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
keyboard_arrow_up