Zdroj: Flickr.com

Talian Paolo Tiralongo vyhral 7. etapu cyklistických pretekov Giro d´Italia, po ktorej si ružový dres lídra vybojoval Kanaďan Ryder Hesjedal. Tiralongo v záverečnom stúpaní krajana Micheleho Scarponiho, tretí v etape z Recanati na Rocca di Cambio (202 km) finišoval s odstupom 3 sekúnd Fränk Schleck.

Talian Paolo Tiralongo vyhral 7. etapu cyklistických pretekov Giro d´Italia, po ktorej si ružový dres lídra vybojoval Kanaďan Ryder Hesjedal. Tiralongo v záverečnom stúpaní krajana Micheleho Scarponiho, tretí v etape z Recanati na Rocca di Cambio (202 km) finišoval s odstupom 3 sekúnd Fränk Schleck. Hesjedal prišiel do cieľa na 5. pozícii s odstupom 2 sekúnd na Tiralonga a z ružového dresu vyzliekol Adriana Maloriho. V celkovom poradí má pred Tiralongom náskok 15 sekúnd.

O výsledkoch etapy sa rozhodovalo v záverečnom stúpaní. Pelotón sa trhal a domácich fanúšikov potešil súboj medzi Scarponim a Tiralongom. Slovenský cyklista Martin Velits prišiel do cieľa na 104. mieste s odstupom 11:24 min a celkovo mu patrí 101. priečka.

Výsledky - cyklistické preteky Giro d´Italia:

7. etapa (Recanati - Rocca di Cambio, 202 km): 1. Paolo Tiralongo (Tal.) Astana 5:51:03 h, 2. Michele Scarponi (Tal.) Lampre čas ako víťaz, 3. Fränk Schleck (Lux.) RadioShack, 4. Joaquím Rodriguez (Šp.) Kaťuša obaja +3, 5. Ryder Hesjedal (Kan.) Garmin +5, 6. Domenico Pozzovivo (Tal.) Colnago - CSF, 7. Daniel Moreno (Šp.) Kaťuša, 8. Ivan Basso (Tal.) Liquigas všetci +9, 9. Mikel Nieve (Šp.) Euskaltel, 10. Gianluca Brambilla (Tal.) Colnago - CSF obaja +11, ... 104. Martin Velits (SR) Omega Pharma-QuickStep +11:24 min.

Poradie po 7. etape: 1. Ryder Hesjedal (Kan.) Garmin 26:16:53 h, 2. Paolo Tiralongo (Tal.) Astana +15 s, 3. Joaquím Rodriguez (Šp.) Kaťuša +17, 4. Christian Vande Velde (USA) Garmin +21, 5. Peter Stetina (USA) Garmin +26, 6. Daniel Moreno (Šp.) Kaťuša +26, 7. Roman Kreuziger (ČR) Astana +35, 8. Ivan Basso (Tal.) Liquigas +40, 9. Damiano Caruso (Tal.) Liquigas +45, 10. Dario Cataldo (Tal.) OmegaPharma-QuickStep +46, ... 101. Martin Velits (SR) Omega Pharma-QuickStep +20:43 min.

[Foto na úvode: Flickr.com]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d’Italia opäť nesklamalo a ukázalo, prečo je hodné sledovania. Myslím, že takýto priebeh však tri týždne pred príjazdom do Ríma neočakával nikto...
Prepisovanie histórie a množstvo smoly - aj toto bolo Giro d'Italia 2022

Prepisovanie histórie a množstvo smoly - aj toto bolo Giro d'Italia 2022

Giro som si v poslednej dobe obľúbil viac ako Tour a to už je čo povedať. Aké prekvapenia a senzácie nám priniesol tento ročník?
Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Ako ťažké je pre profesionálneho cyklistu rozbiehať vlastnú firmu, čo bol po oblečení druhý najlepší nápad na podnikanie a prečo vyzerá oblečenie Isadore, ako vyzerá?
keyboard_arrow_up