Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Slovenský cyklista Peter Sagan pokračuje vo svojom víťaznom ťažení na pretekoch Okolo Kalifornie, triumfoval aj v 3. etape prestížneho podujatia, ktorá viedla zo San Jose do Livermore a merala 185,5 km. Sagan je po víťaznom hetriku aj naďalej lídrom podujatia kategórie HC kalendára UCI.

V koncovke 3. etapy sa presadil pred Austrálčanom Heinrichom Hausslerom a Belgičanom Tomom Boonenom. V celkovom poradí vedie s náskokom 12 sekúnd pred Hausslerom, tretí je s odstupom 24 sekúnd Jeffry Louder. Druhý slovenský zástupca Peter Velits je po 19. priečke v 3. etape celkovo dvanásty.

Saganovi okrem žltého dresu vedúceho muža celkovej klasifikácie patria aj dresy pre najlepšieho jazdca do 25 rokov a pre najaktívnejšieho pretekára. Úradujúci majster Slovenska dosiahol v Kalifornii šiesty etapový triumf v kariére. Úspech v etape, v ktorej bolo ťažké stúpanie 15 km pred cieľom, ho prekvapil. "Nemali sme žiadne veľké problémy. Dnes výborne ťahal náš tím, takže znova sa musím poďakovať celému kolektívu. Každý hovorí o mojom skvelom hetriku a pýta sa, čo na to hovorím. Fakt neviem. Náhoda? Šťastie? Možno aj umenie, ale som nesmierne rád, že to tak skvele vychádza. V Kalifornii skutočne pracuje celý tím na jednotku. Aj dnes bol únik jednej menšej skupinky a celý náš tím makal," sprostredkoval slová 22-ročného slovenského cyklistu manažér Jozef Korbel.

Sagan by mohol udržať líderský dres aj po 4. etape, piata bude časovka jednotlivcov a obhájiť prvú priečku bude náročné. Po páde v úvode pretekov má aj menšie problémy s ramenom. "Ešte pobolieva, v noci som nespal veľmi dobre. Postupne sa to zlepšuje a človek musí aj niečo vydržať. Samozrejme, že ďalšie etapy budú náročnejšie, už si na nás budú dávať pozor. Včera dokonca kolega Vincenzo Nibali oznámil, že sa necíti dobre. Nehovoriac o tom, že najťažšie etapy ešte len prídu, takže to musíme ustáť, i keď to bude nesmierne náročné," dodal Sagan.

Výsledky - Okolo Kalifornie:

3. etapa (San Jose - Livermore, 185,5 km): 1. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale 4:50:49 h, 2. Heinrich Haussler (Aus.) Garmin-Barracuda, 3. Tom Boonen (Bel.) Omega Pharma-Quickstep, 4. Alexander Candelario (USA) Optum, 5. Lloyd Mondory (Fr.) AG2R, 6. Fred Rodriguez (USA) Exergy, .... 19. Peter Velits (SR) Omega Pharma-QuickStep všetci rovnaký čas ako víťaz

Poradie po 3. etape: 1. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale 14:34:54 h, 2. Heinrich Haussler (Aus.) Garmin-Barracuda +12 s, 3. Jeffrey Louder (USA) United Healthcare +24, 4. Fred Rodriguez (USA) Exergy +26, 5. Ben Jacques-Maynes (USA) Bissell +26, 6. Marc de Maar (Hol. Antily) United Healthcare +27, ... 12. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +30.

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up