Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Aj štvrtá etapa cyklistických pretekov Okolo Kalifornie 2012 mala rovnakého víťaza - Petra Sagana. Slovák v službách tímu Liquigas-Cannondale sa presadil aj v najdlhšej etape tohtoročných pretekov, ktorá viedla zo Sonory do Clovisu a merala 209,6 km, a poistil si vedenie v celkovom poradí. V špurte hlavného pelotónu zdolal podobne ako v utorok Austrálčana Heinricha Hausslera, tretí finišoval ďalší cyklista od protinožcov Michael Matthews.

"Vôbec som si nemyslel, že by som mohol vybojovať ďalšie víťazstvo. Po absolvovaní posledného kopca mi však môj tímový kolega Daniel Oss povedal, že dnes vyhráme ďalšiu etapu. Odpovedal som mu, že si to nemyslím. Potom som však dodal, že sa o to pokúsim a napokon sa to podarilo. Teraz sme všetci v tíme veľmi šťastní. Musím poďakovať celému družstvu za pomoc," povedal po etape pre cyclingnews.com Peter Sagan.

Vďaka bonusu za víťazstvo zvýšil 22-ročný Žilinčan svoje vedenie pred Hausslerom v celkovom poradí na 16 sekúnd. Súperi tentoraz v horúcom počasí zvolili inú taktiku ako v predchádzajúcich dňoch. V záverečnom kilometri sa pokúsil atakovať David Zabriskie z tímu Garmin-Barracuda, ktorý sa tak snažil pripraviť čo najlepšiu pozíciu pre Hausslera. Aj tentoraz však zabralo zoskupenie Liquigas a rovnako ako v úvodných troch etapách ako prvý preťal cieľovú pásku Sagan. "Dnes bol veľmi ťažký deň. Bolo horúco a najmä v kopcoch to bolo potom veľmi náročné. Veľké horúčavy mi nevyhovujú," priznal Sagan. Slovenský cyklista nečaká, že vyhrá preteky Okolo Kalifornie. "Vo štvrtok je na programe časovka v Bakersfielde a myslím, že prídem o žltý dres. Časovka nie je mojou silnou disciplínou. Možno sa ho ešte pokúsim získať v ďalšej etape, ale to ešte uvidíme," doplnil Sagan, ktorý siedmym etapovým prvenstvom v kariére na Okolo Kalifornie vyrovnal rekord Leviho Leipheimera. Už v tomto ročníku má šancu vytvoriť nové maximum. "Dnes sme si pred etapou hovorili, že tri víťazstvá sú dobré, každé ďalšie to ešte vylepší. Celý tím je unavený a dnes sme ani nechceli jazdiť na víťazstvo. Ak sa to nepodarí tento rok, pokúsim sa o to v budúcnosti. Milujem Kaliforniu, milujem Ameriku. Možno prídem o rok a vyhrám ďalšiu etapu. Možno sa mi rekord nepodarí vytvoriť. Uvidíme," dodal Sagan.



Výsledky - cyklistické preteky Okolo Kalifornie:

4. etapa (Sonora - Clovis, 209,6 km): 1. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale 5:18:08 h, 2. Heinrich Haussler (Aus.) Garmin - Barracuda, 3. Michael Matthews (Aus.) Rabobank, 4. Tom Boonen (Belg.) Omega Pharma-QuickStep, 5. Roger Kluge (Nem.) Argos - Shimano, 6. Jasper Stuyven (Belg.) Bontrager Livestrong, ... 14. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quickstep všetci čas ako víťaz.

Poradie po 4. etape: 1. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale 19:52:52 h, 2. Heinrich Haussler (Aus.) Garmin - Barracuda +16 s, 3. Jeffry Louder (USA) UnitedHealthcare +34, 4. Alex Howes (USA) Garmin - Barracuda +35, 5. Fred Rodriguez (USA) Exergy +36, 6. Ben Jacques-Maynes (USA) Bissell Cycling +36, ... 12. Peter Velits (SR) Omega Pharma-QuickStep +40.

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up