Dánsky cyklista Lars Ytting Bak sa stal víťazom 12. etapy pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla zo Seravezzy do Sestri Levante a merala 157 km. Jazdec tímu Lotto Belisol vybojoval prvý etapový triumf od roku 2009, keď sa presadil na Eneco Tour. Ružový dres lídra pretekov si aj naďalej udržal Španiel Joaquim Rodríguez z tímu Kaťuša.

Dánsky cyklista Lars Ytting Bak sa stal víťazom 12. etapy pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla zo Seravezzy do Sestri Levante a merala 157 km. Jazdec tímu Lotto Belisol vybojoval prvý etapový triumf od roku 2009, keď sa presadil na Eneco Tour. Ružový dres lídra pretekov si naďalej udržal Španiel Joaquim Rodríguez z tímu Kaťuša. Slováka Martina Velitsa (Omega Pharma-QuickStep) klasifikovali na 173. priečke, za víťazom zaostal o 20:21 min a celkovo mu patrí 104. miesto.

Bak vyťažil z nástupu v závere etapy, keď sa odpútal z vedúcej skupiny. V cieli mal náskok 11 sekúnd pred Francúzom Sandym Casarom, tretí finišoval Andrey Amador z Kostariky. Casar mal šancu vyzliecť z ružového dresu Rodrígueza, väčšinu dňa bol virtuálnym lídrom, ale napokon mu na prvú priečku celkového poradia chýba 26 sekúnd. Jazdec tímu FDJ-Big Mat sa posunul na 3. priečku, pred ním je aj Ryder Hesjedal, ktorý zaostáva za Rodríguezom 17 sekúnd. Španiel na víťaza etapy "stratil" vo štvrtok 3:37 min.

Výsledky - cyklistické preteky Giro d´Italia 2012:

12. etapa (Seravezza - Sestri Levante, 157 km): 1. Lars Ytting Bak (Dán.) Lotto Belisol 3:58:55 h, 2. Sandy Casar (Fr.) FDJ-Big Mat, 3. Andrey Amador Bakkazakova (Kostarika) Movistar, 4. Jan Bakelants (Belg.) RadioShack-Nissan, 5. Ivan Santaromita (Tal.) BMC Racing, 6. Jackson Rodríguez (Ven.) Androni Giocattoli všetci +11 s, ... 173. Martin Velits (SR) Omega Pharma-QuickStep +20:21 min

Poradie po 12. etape: 1. Joaquim Rodríguez (Šp.) Kaťuša 51:19:08 h, 2. Ryder Hesjedal (Kan.) Garmin - Barracuda +17 s, 3. Sandy Casar (Fr.) FDJ-Big Mat +26, 4. Paolo Tiralongo (Tal.) Astana +32, 5. Ivan Santaromita (Tal.) BMC Racing +49, 6. Roman Kreuziger (ČR) Astana +52, ... 104. Martin Velits (SR) Omega Pharma-QuickStep +51:41 min
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d’Italia opäť nesklamalo a ukázalo, prečo je hodné sledovania. Myslím, že takýto priebeh však tri týždne pred príjazdom do Ríma neočakával nikto...
Prepisovanie histórie a množstvo smoly - aj toto bolo Giro d'Italia 2022

Prepisovanie histórie a množstvo smoly - aj toto bolo Giro d'Italia 2022

Giro som si v poslednej dobe obľúbil viac ako Tour a to už je čo povedať. Aké prekvapenia a senzácie nám priniesol tento ročník?
Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Ako ťažké je pre profesionálneho cyklistu rozbiehať vlastnú firmu, čo bol po oblečení druhý najlepší nápad na podnikanie a prečo vyzerá oblečenie Isadore, ako vyzerá?
keyboard_arrow_up