Zdroj: Facebook - Peter Sagan: 4 etapové víťazstvá vystavené u Peťa

Až piata etapa cyklistických pretekov Okolo Kalifornie, ktorou bola časovka na 29,7 km v okolí Bakersfieldu, mala iného víťaza ako Petra Sagana. Slovenský jazdec v službách tímu Liquigas-Cannondale v jazde proti chronometru prišiel aj o žltý dres lídra, z ktorého ho vyzliekol víťaz časovky Dave Zabriskie z USA.

Veľmi dobrý výkon podal ďalší Slovák Peter Velits. Jazdec tímu Omega Pharma-QuickStep dosiahol na náročnej trati šiesty najlepší čas, na Zabriskieho stratil 49 sekúnd a celkovo sa posunul už na 5. priečku. "S výkonom som celkom spokojný, aj keď som mohol dosiahnuť o pár sekúnd lepší čas a byť vyššie vo výsledkoch. Teší ma momentálna forma. Rozhodujúca pre osud pretekov bude sobota. Keď príde príležitosť a budem mať dobré nohy, určite sa pokúsim o čo najlepší výsledok. Pri mojej snahe ma podporí celý tím. Preteky sú pre mňa prípravou na Tour de France," uviedol pre agentúru SITA Peter Velits.

Peter Sagan už pred časovkou avizoval, že príde o líderský dres. Napokon v jazde individuálnych schopností skončil na 52. priečke s odstupom 3:27 min na víťaza a vo výsledkovej listine Okolo Kalifornie sa prepadol na 31. miesto. Aj naďalej je však držiteľom dresu lídra súťaže aktivity. "Vedel som, že na víťazstvo v časovke nemám. Na začiatku som si povedal, že ak by sa mi išlo dobre, tak to aj skúsim. Žiaľ, nešlo sa mi dobre, tak som to nechcel zbytočne siliť, pretože dôležité preteky ešte len prídu. Musím však povedať, že som sa cítil aj unavene po tých štyroch etapách, ktoré ma stáli množstvo síl. Mal som trochu ťažké nohy, jednoducho to na mňa doľahlo... Časovka bola dosť zvlnená, z kopca do kopca, dosť málo roviny a navyše fúkal aj silný vietor. Ideme však ďalej, veď pred nami sú ďalšie tri etapy a najbližšie dve kopcovité veľmi náročné a uvidíme, ako to dopadne," sprostredkoval slová Petra Sagana jeho manažér Jozef Korbel. Sagan bol po časovke veľmi unavený. "Bezprostredné pocity Petra ani nepoznám, ale za všetko hovorí skutočnosť, že v hoteli mi na masáži zaspal," pridal postreh masér Maroš Hlad, ktorý pracuje pre tím Liquigas-Cannondale.

Zabriskie triumfoval vo štvrtok časom 35:59 min s náskokom 23 sekúnd pred Jensom Voigtom. Tretí skončil Tejay van Garderen z tímu BMC a posunul sa v celkovom poradí za Zabriskieho. Sklamaním bola časovka pre obhajcu prvenstva Chrisa Hornera, ktorý zaostal až o 2:50 min.

Výsledky - cyklistické preteky Okolo Kalifornie:

5. etapa (Bakersfield - Bakersfield, časovka na 29,7 km): 1. David Zabriskie (USA) Garmin - Barracuda 35:59 min, 2. Jens Voigt (Nem.) RadioShack-Nissan +23 s, 3. Tejay Van Garderen (USA) BMC Racing +34, 4. Robert Gesink (Hol.) Rabobank +39, 5. Andrew Talansky (USA) Garmin - Barracuda +48, 6. Peter Velits (SR) Omega Pharma-QuickStep +49, ... 52. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +3:27 min.

Poradie po 5. etape: 1. David Zabriskie (USA) Garmin - Barracuda 20:29:31 h, 2. Tejay Van Garderen (USA) BMC Racing +34 s, 3. Robert Gesink (Hol.) Rabobank +39, 4. Andrew Talansky (USA) Garmin - Barracuda +48, 5. Peter Velits (SR) Omega Pharma-QuickStep +49, 6. Luke Durbridge (Aus.) Orica GreenEdge +1:01 min, ... 31. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +2:47.

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan: 4 etapové víťazstvá vystavené u Peťa]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up