Holanďan Robert Gesink zvíťazil v sobotňajšej 7. etape cyklistických pretekov Okolo Kalifornie, ktorá viedla z Ontario na Mt. Baldy a merala 126 km. Jazdec tímu Rabobank urobil dôležitý krok k celkovému prvenstvu na pretekoch kategórie HC, keďže v nedeľu sa očakáva v záverečnej etape šprint celého pelotónu pred Staples Centrom v Los Angeles.

Gesink vyťažil z nástupu v cieľovom stúpaní. V záverečnom finiši predstihol Kolumbijčana Darwina Atapumu Hurtada, tretí prišiel do cieľa ďalší zástupca tejto juhoamerickej krajiny Fabio Andres Duarte Arevalo. Gesink zo žltého dresu vyzliekol Američana Davida Zabriskieho.

Dvojica slovenských cyklistov sa tentoraz nepresadila a do cieľa prišla s výrazným odstupom. Peter Velits vypadol po 24. mieste (+5:56 min) z najlepšej štvorky a pred záverečnou etapou mu patrí 20. priečka s mankom 6:02 min na Gesinka. Peter Sagan skončil v sobotu v kráľovskej etape až na 71. pozícii (+25:40 min), celkovo je 42. a na holandského lídra zaostáva o 27:42 min. Aj naďalej mu však patrí zelené tričko lídra súťaže aktivity.

"Bola to veľmi ťažká etapa, navyše sťažovalo ju aj nepríjemné teplo. Od začiatku išiel dopredu obhajca vlaňajšieho celkového prvenstva Američan Christopher Horner, bol tam aj Voigt. Od úvodu to ťahali viaceré tímy, najmä Garmin a Omega, pre náš tím to nebolo veľmi dobré v tej horúčave. O všetkom sa rozhodovalo asi 35 km pred cieľom vo veľkom stúpaní s cieľom na Mt. Baldy, keď skupina uprchlíkov mala náskok takmer tri minúty. Pelotón sa potrhal a z môjho pohľadu to nemalo význam siliť sa. Navyše sa mi nešlo už tak dobre, tak som vystúpil a šetril si sily do záverečnej ôsmej etapy. Sám som zvedavý, ako sa mi pôjde v nedeľu," sprostredkoval slová Petra Sagana jeho manažér Jozef Korbel. Na adresu nového lídra pretekov Roberta Gesinka 22-ročný rodák zo Žiliny Sagan krátko poznamenal: "Aj som to trochu čakal, že v sobotňajšej etape vyletí."

Výsledky - Okolo Kalifornie:

7. etapa (Ontario - Mt. Baldy, 126 km): 1. Robert Gesink (Hol.) Rabobank 3:37:08 h, 2. Darwin Atapuma Hurtado (Kol.) Colombia - Coldeportes rovnaký čas, 3. Fabio Andres Duarte Arevalo (Kol.) Colombia - Coldeportes +14 s, 4. Joseph Dombrowski (USA) Bontrager Livestrong +18, 5. Thomas Danielson (USA) Garmin - Barracuda +26, 6. Christopher Horner (USA) RadioShack-Nissan +38, ...24. Peter Velits (SR) Omega Pharma-QuickStep +5:56 min, 71. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +25:40.

Poradie po sobotňajšej 7. etape: 1. Robert Gesink (Hol.) Rabobank 29:14:52 h, 2. David Zabriskie (USA) Garmin - Barracuda +46 s, 3. Thomas Danielson (USA) Garmin - Barracuda +54, 4. Tejay Van Garderen (USA) BMC Racing +1:17 min, 5. Fabio Andres Duarte Arevalo (Kol.) Colombia - Coldeportes +1:36, 6. Levi Leipheimer (USA) Omega Pharma-QuickStep +2:13, ... 20. Peter Velits (SR) Omega Pharma-QuickStep +6:02 min, 42. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +27:42.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up