Talian Matteo Rabottini z tímu Farnese Vini - Selle Italia sa stal víťazom nedeľňajšej 15. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla zo strediska Busto Arsizio do Lecco do Pian dei Resinelli a merala 172 km. Staronovým lídrom v priebežnom hodnotení je Španiel Joaquim Rodríguez zo zoskupenia Kaťuša, ktorého klasifikovali v cieli na druhej priečke v rovnakom čase ako víťaza.

Rodríguez vyzliekol z ružového dresu určenému lídrovi pretekov Kanaďana Rydera Hesjedala z tímu Garmin - Barracuda. Na treťom mieste skončil ďalší Španiel a Rodríguezov tímový kolega Alberto Alguacil. V utorok 22. mája je na programe 16. etapa zo strediska Limone sul Garda - Falzes do Pfalzenu (174 km).

Slovenský cyklista Martin Velits stratil v nedeľu na Rabottiniho 34:38 min a v celkovom poradí s odstupom takmer 2 hodín mu patrí 119. pozícia.

Výsledky - cyklistické preteky Giro d´Italia 2012 - nedeľa:

15. etapa (Busto Arsizio do Lecco - Pian dei Resinelli, 172 km): 1. Matteo Rabottini (Tal.) Farnese Vini - Selle Italia 5:15:30 h, 2. Joaquim Rodríguez (Šp.) Kaťuša - čas ako víťaz, 3. Alberto Alguacil (Šp.) Kaťuša +23 s, 4. Sergio Montoya (Kol.) SkyProcycling, 5. Michele Scarponi (Tal.) Lampre, 6. Ivan Basso (Tal.) Liquigas-Cannondale všetci +25, ... 152. Martin Velits (SR) Liquigas-Cannondale +34:38 min

Poradie po nedeľňajšej 15. etape: 1. Joaquim Rodríguez (Šp.) Kaťuša 65:11:07 h, 2. Ryder Hesjedal (Kan.) Garmin - Barracuda +30 s, 3. Ivan Basso (Tal.) Liquigas-Cannondale +1:22 min, 4. Paolo Tiralongo (Tal.) Astana +1:26 , 5. Roman Kreuziger (ČR) Astana +1:27, 6. Michele Scarponi (Tal.) Lampre +1:36, ... 119. Martin Velits (SR) Liquigas-Cannondale +1:58:20 h.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d’Italia opäť nesklamalo a ukázalo, prečo je hodné sledovania. Myslím, že takýto priebeh však tri týždne pred príjazdom do Ríma neočakával nikto...
Prepisovanie histórie a množstvo smoly - aj toto bolo Giro d'Italia 2022

Prepisovanie histórie a množstvo smoly - aj toto bolo Giro d'Italia 2022

Giro som si v poslednej dobe obľúbil viac ako Tour a to už je čo povedať. Aké prekvapenia a senzácie nám priniesol tento ročník?
Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Ako ťažké je pre profesionálneho cyklistu rozbiehať vlastnú firmu, čo bol po oblečení druhý najlepší nápad na podnikanie a prečo vyzerá oblečenie Isadore, ako vyzerá?
keyboard_arrow_up