Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Slovenský cyklista Peter Sagan zvíťazil na pretekoch Okolo Švajčiarska v pondelkovej 3. etape, ktorá viedla z Martigny do Aarbergu a merala 194,7 km. Dvadsaťdvaročný Žilinčan sa presadil v záverečnom špurte pelotónu, ktorý dostihol dvojicu v úniku 1,6 km pred koncom etapy. Saganovi 250 m pred cieľom vyletela noha z klipsne, ale stihol si ju dať naspäť a predstihnúť všetkých konkurentov.

Cyklista tímu Liquigas-Cannondale v záverečných metroch prešprintoval Austrálčana Bena Cooka a tretí bol Brit Ben Swift, vďaka čomu po sobotňajšom triumfe v prológu vyhral v tohtoročnej edícii Okolo Švajčiarska už druhú etapu. Peter Sagan si pondelkovým prvenstvom vybojoval ďalších šesť bodov do svetového rebríčka UCI, pričom sa tešil z 33. víťazstva v profesionálnom pelotóne a desiateho v sezóne. V klasifikácii po 3. etape figuruje na 110. stupienku s odstupom 12:39 min na vedúceho Portugalčana Ruia Alberta Faria Da Costu.

"Dnes a išlo oveľa rýchlejšie ako v nedeľu. Vpredu sa utrhla trojica Morkov, Bonnafond, Vangenechten, ktorá mala náskok dokonca až jedenásť minút. Počas etapy pršalo, nepríjemne fúkal vietor, takže boli náročné podmienky. Asi päťdesiat kilometrov pred cieľom nastala kuriózna situácia, keď celý pelotón zastavila nečakane spustená závora pred idúcim vlakom. Trojica prešla, ale aj ďalšia menšia skupinka, ktorú však organizátori pribrzdili, ale spomínanú trojicu nie, ich náskok ešte narástol, čo bolo nespravodlivé. My sme museli čakať aspoň dve minúty, kým prešiel vlak. Samozrejme, že v závere sme mali čo robiť, aby sme ich pohltili. Bolo to len o vlások, takže musím v prvom rade poďakovať celému kolektívu, ktorý tvrdo pracoval najmä na konci etapy. V poslednej zákrute na mokrom asfalte sa mi šmyklo predné i zadné koleso, tak som okamžite vykopol nohu z pedála, aby som nespadol. Ustál som to, možno som niečo stratil, ale potom som videl pred sebou len jediný cieľ - víťazstvo a podriadil som tomu všetko. Som nesmierne rád, že som opäť vyhral a cítim sa v pohode," sprostredkoval slová Petra Sagana, ktorý je suverénnym lídrom bodovacej súťaže o najaktívnejšieho pretekára, jeho manažér Jozef Korbel.

Ďalší slovenský cyklista v pelotóne Peter Velits z tímu Omega Pharma - QuickStep prišiel do cieľa s odstupom 3 sekúnd na 47. priečke a v celkovom hodnotení mu patrí zatiaľ 32. pozícia (+2:13 min).

Utorňajšia 4. etapa z Aarbergu do Trimbach/Oltenu meria 188,8 km.

Výsledky - Okolo Švajčiarska:

3. etapa (Martigny - Aarberg 194,7 km): 1. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale 4:35:32 min, 2. Baden Cooke (Austr.) Orica GreenEdge Cycling Team, 3. Ben Swift (V. Brit.) Sky Procycling - rovnaký čas ako víťaz, 4. Jacopo Guarnieri (Tal.) Pro Team Astana, 5. Allan Davis (Austr.) Orica GreenEdge Cycling Team, 6. Jevgenij Hutarovič (Biel.) FDJ-Big Mat,...47. Peter Velits (SR) Omega Pharma - QuickStep - všetci +3 s

Poradie po 3. etape: 1. Rui Alberto Faria Da Costa (Portug.) Movistar 11:06:57 h, 2. Fränk Schleck (Lux.) RadioShack +8 s, 3. Roman Kreuziger (ČR) Astana +15, 4. Thibaut Pinot (Fr.) FDJ +19, 5. Nicolas Roche (Ír.) AG2R, 6. Thomas Löfkvist (Švéd.) Sky obaja +21,... 32. Peter Velits (SR) Omega Pharma - QuickStep +2:13 min, 110. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +12:39.

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up