Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Slovenský cyklista Peter Sagan zvíťazil časom 4:36:55 h v utorňajšej 4. etape Okolo Švajčiarska, ktorá viedla z Aarbergu do Oltenu a merala 188,8 km. Dvadsaťdvaročný Žilinčan sa presadil v záverečnom daždivom špurte pelotónu. Cyklista tímu Liquigas-Cannondale triumfoval pred Španielom Josém Joaquínom Rojasom Gilom (Movistar) a domácim Michaelom Albasinim (Orica GreenEdge).

"Som spokojný, že sa mi darí aj na pretekoch Okolo Švajčiarska. Dnešná etapa bola náročná, po celý deň pršalo, čo nemám veľmi rád a už by aj mohlo prestať. Za svoj triumf vďačím opäť celému kolektívu, ktorý skvele pracoval, ale v závere najmä výbornému Morenovi Moserovi, ktorý dobre potiahol a pripravil mi pozíciu na záverečný špurt. Ešte sedemdesiat kilometrov pred cieľom, keď sa išlo do prvého kopca, bola vpredu asi deväťčlenná skupinka, ktorá mala sľubný náskok. V závere sa pelotón roztrhal, náskok "uprchlíkov" sme zlikvidovali a záver bol tradične dramatický. Po poslednej zákrute som sa sústredil na záverečný šprint a som rád, že mi to znova vyšlo. Cítim sa v pohode, v cieli mi bola trochu zima, lebo som bol premočený. Stredajšia etapa? Podobná dnešnej, takže uvidíme. Ale urobím znova maximum, aby som potešil svojich priaznivcov," sprostredkoval slová 22-ročného cyklistu Petra Sagana

jeho manažér Jozef Korbel. Sagan ovládol už tretiu z doterajších štyroch etáp, do rebríčka UCI získal 18 bodov (6x3), je lídrom súťaže aktivity. V celkovej klasifikácii je na 67. priečke. Jeho krajan Peter Velits z tímu Omega Pharma - QuickStep obsadil v utorok 103. miesto s vyše desaťminútovým odstupom za víťazom.

V celkovom poradí stále vedie Portugalčan Rui Alberto Faria Da Costa pred Luxemburčanom Fränkom Schleckom, tretí zostáva Čech Roman Kreuziger.

Stredajšia 5. etapa z Oltenu do Gansingenu meria 192,7 km.

Výsledky - Okolo Švajčiarska:

4. etapa (Aarberg - Olten, 188,8 km): 1. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale 4:36:55 h, 2. José Joaquín Rojas Gil (Šp.) Movistar, 3. Michael Albasini (Švaj.) Orica GreenEdge, 4. Heinrich Haussler (Aus.) Garmin-Barracuda, 5. Francesco Gavazzi (Tal.) Astana, 6. Vladimir Gusev (Rus.) Kaťuša - všetci rovnaký čas ako víťaz, ... 103. Peter Velits (SR) Omega Pharma - QuickStep +10:43 min

Poradie po 4. etape: 1. Rui Alberto Faria Da Costa (Portug.) Movistar 15:43:52 h, 2. Fränk Schleck (Lux.) RadioShack +8 s, 3. Roman Kreuziger (ČR) Astana +15, 4. Thibaut Pinot (Fr.) FDJ +19, 5. Nicolas Roche (Ír.) AG2R, 6. Thomas Löfkvist (Švéd.) Sky obaja +21, ... 67. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +12:29 min, 70. Peter Velits (SR) Omega Pharma - QuickStep +12:56 min

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan ]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up