Ruský cyklista Vladimir Isajčev z tímu Kaťuša sa v čase 4:58:28 h stal víťazom stredajšej 5. etapy pretekov Okolo Švajčiarska, ktorá viedla z Oltenu do Gansingenu a merala 192,7 km. Pre 26-ročného jazdca ide o premiérový takýto úspech medzi profesionálmi.

Slovák Peter Sagan (Liquigas-Cannondale), víťaz troch zo štyroch predchádzajúcich etáp, tentoraz nefinišoval v popredí. Bol v hlavnom pelotóne s mankom 11:07 min a vo výsledkovej listine figuruje na 62. priečke, celkovo mu patrí 69. pozícia (+12:29 min). Peter Velits (Omega Pharma - QuickStep) skončil v stredu na 108. poste s rovnakým odstupom ako krajan a je na 72. mieste (+12:56) v poradí po 5. etape.

"Dnešná etapa bola zvláštna, hneď od úvodu ušla skupinka, v ktorej bol aj náš pretekár Daniel Oss z Liquigasu, a svoj náskok zvýšili postupne až na desať minút. V pelotóne sa nikomu nechcelo naháňať ich, pretože vedeli, že tam nie sú jazdci, ktorí by mohli ohroziť popredné umiestnenia. Etapa sa teda išla v pohode. Akurát znova pršalo a fúkal vietor. V závere som ani nešpurtoval a vedome som si šetril sily na zostávajúce etapy. Cítim sa v pohode a zajtrajšia etapa je podobná dnešnej, takže uvidíme," sprostredkoval slová Petra Sagana jeho manažér Jozef Korbel. Slovenský cyklista naďalej vedie bodovaciu súťaž o najaktívnejšieho jazdca.

Na čele celkovej klasifikácie zostal Portugalčan Rui Alberto Faria Da Costa (Movistar). Vo štvrtok je na programe 6. etapa z Wittnau do Bischofszellu (198,5 km). Preteky vyvrcholia v nedeľu 17. júna.

Výsledky:

5. etapa (Olten - Gansingen, 192,7 km): 1. Vladimir Isajčev (Rus.) Kaťuša 4:58:28 h, 2. Rubén Pérez-Moreno (Šp.) Euskaltel-Euskadi, 3. Salvatore Puccio (Tal.) Sky Procycling, 4. Karsten Kroon (Hol.) Saxo Bank, 5. Sébastien Minard (Fr.) AG2R La Mondiale - všetci rovnaký čas ako víťaz, 6. Daniel Oss (Tal.) Liquigas-Cannondale +5 s, 7. Klaas Lodewyck (Belg.) BMC Racing Team +1:50 min, 8. Elia Viviani (Tal.) Liquigas-Cannondale, 9. Kris Boeckmans (Belg.) Vacansoleil-DMC, 10. Alessandro Bazzana (Tal.) Type 1-Sanofi - všetci +11:07,... 62. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale, 108. Peter Velits (SR) Omega Pharma - QuickStep - obaja +11:07.

Poradie po 5. etape: 1. Rui Alberto Faria Da Costa (Portug.) Movistar 20:53:27 h, 2. Fränk Schleck (Lux.) RadioShack +8 s, 3. Roman Kreuziger (ČR) Astana +15, 4. Thibaut Pinot (Fr.) FDJ-Big Mat +19, 5. Nicolas Roche (Ír.) AG2R La Mondiale, 6. Thomas Löfkvist (Švéd.) Sky Procycling - obaja +21,... 69. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +12:29, 72. Peter Velits (SR) Omega Pharma - QuickStep +12:56.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up