Zdroj: Mathosh

Alžbeta Pavlendová z Dukly Bratislava medzi ženami a Mário Daško zo Slávie ŠK Kelly´s Trenčín medzi juniormi sa stali v stredu v Púchove majstrami SR v cyklistickej časovke. Na spoločnom šampionáte Slovenska a Čiech skončil v jazde proti chronometru Daško na 2. mieste, keď za víťazným Michalom Schlegelom z Favoritu Brno zaostal na 30,8 km dlhej trati o 23 sekúnd. 84 redakčných fotiek.

Ako najlepší Slovák si vybojoval Daško majstrovský dres, striebro získal Erik Baška z CK Epic Dohňany a bronz Dávid Zverko zo ŠaVS Žiar nad Hronom.

Medzi ženami triumfovala v absolútnom poradí Češka Jarmila Macháčová, ktorá mala po 30,8 km jazdy proti chronometru o 19 sekúnd lepší čas ako rýchlokorčuliarska hviezda Martina Sáblíková. Olympijská víťazka na dlhých nožoch neobhájila vlaňajší český titul. Zo Sloveniek sa najviac darilo spomenutej Pavlendovej. Šampionát pokračuje v Púchove vo štvrtok časovkami mužských kategórií od 15.00 h.

Výsledky - spoločné majstrovstvá SR a ČR v cestnej cyklistike v Púchove:

ČASOVKA

Juniori (30,8 km): 1. Michal Schlegel (ČR/Favorit Brno) 40:31 min, 2. (1. v M-SR) Mário Daško (Slávia ŠK Kelly´s Trenčín) 40:54, 3. Radovan Doležel (ČR/TJ Kovo Praha) 41:14,... 5. (2. v M-SR) Erik Baška (CK Epic Dohňany) 41:38, 6. (3. v M-SR) Dávid Zverko (ŠaVS Žiar nad Hronom) 41:55

Ženy - elite (30,8 km): 1. Jarmila Macháčová (ČR/ASC Dukla Praha) 43:50 min, 2. Martina Sáblíková (ČR/NowiS Team) 44:09, 3. Pavlína Šulcová (ČR/Merida Biking) 45:10,... 6. (1. v M-SR) Alžbeta Pavlendová (Dukla Bratislava) 47:04, 8. (2. v M-SR) Michaela Maláriková (CK Ski-Bike Sportmed Bratislava) 47:59, 9. (3. v M-SR) Kristína Lapinová (CK Dubnica) 48:23

Juniorky (19,5 km): 1. Kateřina Mondlová (Ski Klub Šumava) 29:40, 2. Nikola Hlubinková 30:35, 3. Markéta Parolková (obe ČR/Moravec Benešov) 30:50, 4. (1. v M-SR) Katarína Miškovská (CK Epic Dohňany) 32:08

[Foto na úvode: Mathosh]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Majstrovstvá Slovenska v Gravel – MTBIKER G-MARIN Cup Gravel

Pozvánka: Majstrovstvá Slovenska v Gravel – MTBIKER G-MARIN Cup Gravel

Druhýkrát sa bude bojovať o titul majstra Slovenska v kategórii gravel, neváhaj sa zúčastniť.
Rozhovor: Terézia Ciriaková – všestranná bojovníčka

Rozhovor: Terézia Ciriaková – všestranná bojovníčka

Mladá, talentovaná, ambiciózna, ale aj milá a ochotná. Taká je juniorská majsterka Slovenskej republiky v cestnej cyklistike.
Pozvánka: Majstrovstvá Slovenska v časovke do vrchu 2023 - na „samotě“ u lesa

Pozvánka: Majstrovstvá Slovenska v časovke do vrchu 2023 - na „samotě“ u lesa

„Zavretý“ medzi ihličnanmi, výhľady na nekonečné lesy, len ty, tvoj bicykel a kopec. Vitajte na Kasárňach.
keyboard_arrow_up