Nemec André Greipel favorizuje Slováka Petra Sagana na zisk zeleného dresu pre najaktívnejšieho jazdca na cyklistickej Tour de France. Dvadsaťdvaročného Žilinčana čaká od soboty 30. júna premiéra na slávnych pretekoch. Pred začiatkom Tour je v dobrej forme, čo potvrdil aj na Okolo Švajčiarska.

Greipel si v tejto sezóne pripísal už trinásť víťazstiev a je rovnako ašpirantom na zelený dres. Nemec v službách Lotto Belisol sa pred pretekmi nechce zamerať na súťaž aktivity. Na Tour vyhral už jednu etapu, keď vlani v Carmaux zdolal Marka Cavendisha.

"Našim cieľom sú etapové úspechy a všetko ďalšie je okrajové. Až po siedmich či desiatich dňoch sa pozrieme v tíme aj na stav bodovacej súťaže a potom sa rozhodneme, či sa na ňu zameriame. Myslím však, že je tu len jeden cyklista, ktorý môže získať zelený dres a je to Sagan," povedal v rozhovore pre web belgického rádia a televízie Sporza Greipel.

Sagan v posledných týždňoch vyhral päť etáp na Okolo Kalifornie a štyri na Okolo Švajčiarska. Greipel je momentálne s trinástimi úspechmi v tomto roku najlepší, Sagan má o jednu výhru menej.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Marco Pantani číha za každým stromom - cyklodovolenka Rimini a San Maríno

Video: Marco Pantani číha za každým stromom - cyklodovolenka Rimini a San Maríno

Taliansky región Emilia-Romagna našincovi veľa neprezradí, ale s pomocou doplňujúcich informácií sa každý hneď rýchlo zorientuje.
Tour de France 2023 (3. časť) - zaslúžené double Jumba

Tour de France 2023 (3. časť) - zaslúžené double Jumba

Rozhodujúci týždeň a celý 110. ročník „Starej dámy“ je za nami. Ako to nakoniec dopadlo?
keyboard_arrow_up