Zdroj: Mathosh

Alžbeta Pavlendová z Dukly Bratislava sa stala majsterkou Slovenska v cestnej cyklistike pre rok 2012. Na spoločnom slovenskom a českom šampióne obsadila na trati z Púchova do Lednických Rovní (99 km) v absolútnom poradí 4. priečku a ako najlepšia Slovenka získala titul. Striebro v slovenskom šampionáte si vybojovala Monika Kadlecová a bronz Lívia Hanesová. Fotografie v článku.

V pretekoch žien dominovali podľa očakávania Češky, v záverečnom súboji trojčlennej skupiny sa presadila Pavlína Šulcová pred Martinou Růžičkovou a olympijskou víťazkou v rýchlokorčuľovaní Martinou Sáblíkovou. Medzi juniorkami na 80,8 km trati uspela Nikola Hlubinková, zo Slovenska štartovala iba Katarína Miškovská z CK Epic Dohňany.

Medzi juniormi vyhral spoločné preteky Mário Daško zo Slávie ŠG Kelly´s Trenčín, ktorý v záverečnom súboji o prvenstvo zdolal Michaela Kukrleho z Uničova. Pelotón prišiel do cieľa s odstupm 1:37 min a priviedol ho Dávid Zverko zo Žiaru nad Hronom, ktorý si vybojoval slovenské striebro.

Výsledky - spoločné majstrovstvá SR a ČR v cestnej cyklistike v Púchove:

http://www.msrpuchov2012.originals.sk/clanok/vysledky

Výsledky ženských pretekov boli opravené - majsterkou je Alžbeta Pavlendová, nie Monika Kadlecová, ako pôvodne uvádzala tlačová správa.

Ženy (99 km): 1. Pavlína Šulcová (ČR/Merida Biking) 2:42:46 h, 2. Martina Růžičková (ČR/Michela Fanini Record Box), 3. Martina Sáblíková (ČR/NowiS Team) obe +1 s, 4. Alžbeta Pavlendová (Dukla Bratislava) +0:55, ... 8. (1. v M-SR) Monika Kadlecová (CK Epic Dohňany) +1:01, 12. Lívia Hanesová (CK Banská Bystrica) +1:01

Juniorky (80,8 km): 1. Nikola Hlubinková (ČR/Moravec Merida Czech MTB) 2:13:45 h, 2. Kateřina Mondlová (Ski klub Šumava) +3:26 min, 3. Kateřina Růžičková (Dukla Praha) +5:29, ... 7. (1. v M-SR) Katarína Miškovská (CK Epic Dohňany) +13:08

Juniori (117,2 km): 1. (1. v M-SR) Mário Daško (Slávia ŠG Kellys Trenčín) 2:52:26 h, 2. Michael Kukrle (ČR/TJ Uničov) rovnaký čas, 3. (2. v M-SR) Dávid Zverko (ŠaVS Žiar nad Hronom), 4. Šimon Matěju (ČR/ČEZ Cyklo Team Tábor), 5. (3. v M-SR) Juraj Lajcha (Slávia ŠG Kelly´s Trenčín), 6. (4. v M-SR) Erik Baška (CK Epic Dohňany) všetci +1:37 min

[Foto na úvode: Mathosh]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Majstrovstvá Slovenska v Gravel – MTBIKER G-MARIN Cup Gravel

Pozvánka: Majstrovstvá Slovenska v Gravel – MTBIKER G-MARIN Cup Gravel

Druhýkrát sa bude bojovať o titul majstra Slovenska v kategórii gravel, neváhaj sa zúčastniť.
Rozhovor: Terézia Ciriaková – všestranná bojovníčka

Rozhovor: Terézia Ciriaková – všestranná bojovníčka

Mladá, talentovaná, ambiciózna, ale aj milá a ochotná. Taká je juniorská majsterka Slovenskej republiky v cestnej cyklistike.
Pozvánka: Majstrovstvá Slovenska v časovke do vrchu 2023 - na „samotě“ u lesa

Pozvánka: Majstrovstvá Slovenska v časovke do vrchu 2023 - na „samotě“ u lesa

„Zavretý“ medzi ihličnanmi, výhľady na nekonečné lesy, len ty, tvoj bicykel a kopec. Vitajte na Kasárňach.
keyboard_arrow_up