Zdroj: Mathosh

Slovenský cyklista Peter Sagan v rozhovore pre český denník Šport vyhlásil, že záujem fanúšikov oňho výrazne vzrástol po víťazstvách v Kalifornii a vo Švajčiarsku. Na majstrovstvách Slovenska mal Sagan pre veľký ošiaľ dokonca ťažkosti odštartovať a dostať sa v cieli k autu.

"Som veľmi rád, že mám toľko fanúšikov, ktorí volajú moje meno. Na druhej strane je trocha nepríjemné, keď sa po pretekoch ani nemôžem prezliecť a ľudia z tímu ma musia zakrývať uterákom, aby som mohol ísť donaha, pretože sú všade ľudia. S úspechmi v kariére však prichádza aj táto skúsenosť, takže nech je ich pokojne viac. Hlavné je, že sa darí," vyhlásil pre české vydanie Sportu Sagan. Dvadsaťdvaročný cyklista tímu Liquigas-Cannondale bude ako jediný z pretekárov reprezentovať Slovensko na OH 2012 v Londýne. Talentovaný Žilinčan sa nechal počuť, že účasť na Tour de France má preňho väčšiu prioritu než olympiáda. "Tour idem po prvýkrát a mám šancu ukázať sa tam dvadsaťjeden dní za sebou. Na olympiáde ide naopak len o jedny preteky s veľmi neistým výsledkom, takže zahodiť Tour pre jeden štart nemienim. Ciele pre olympiádu sa určite budú stavať až podľa výsledkov na Tour," dodal Peter Sagan, ktorého bude na OH sprevádzať mama.

Líder Liquigasu povedal, že jeho hlavnou ambíciou je získať na Tour zelené tričko pre najlepšieho špurtéra. So šéfom svojho tímu sa stavil, že sa mu to podarí. "O čo sme sa stavili, prezradím až v prípade, že sa mi to podarí," dodal Peter Sagan.

[Foto na úvode: Mathosh]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up