Majstrami Slovenska v šprint triatlone sa v sobotu vo Dvoroch nad Žitavou sa stali Andrej Orlický a Ivana Kuriačková. V kategórii žien od začiatku bojovala spolu štvorica pretekárok – Ivana Kuriačková, Mira Bednarovičová a dvojica maďarských pretekárok Zsofia Szakály a Szandra Szalay.

Prechod z plávania na bicykel nezvládla na 100% obhajkyňa minuloročného striebra Mira Bednarovičová, ale ešte v prvej polovici cyklistickej časti sa dotiahla na vedúcu trojicu. Na beh vybehli prakticky spoločne, ale už na prvom kilometri Ivana Kuriačková rozhodla o svojom víťazstve. Zvíťazila Ivana Kuriačková, pred Szandrou Szalay a Zsofiou Szakály.

V kategórii mužov, ktorá štartovala 10 minút po ženách tiež na čele pracovalo kvarteto pretekárov. Trojica maďarských pretekárov - David Ruzsás, Máté a Bence Baloghovci a Ukrajinec Roman Korol vyplávala prakticky spolu, s malými odstupmi vyplávali aj ďalší pretekári, tí však vedúce kvarteto nedostihli. Rozhodol až beh. Zvíťazil David Ruzsás (v čase 57:18,1), pred Romanom Korolom a Bencem Baloghom. Najlepší Slovák, Andrej Orlický obsadil 7. miesto.

Majstrovstvá Slovenska v šprint triatlone 2012 vo Dvoroch nad Žitavou:

Výsledky:

MUŽI: 1. Andrej Orlický (Triatlon team Trnava) 59:32.6, 2. Ján Pavlík (Trian ŠK UMB Banská Bystrica) 1:00:56.3, 3. Pavol Šurda (APZ ŠKP Triax Bratislava) 1:01:19.5

ŽENY: 1. Ivana Kuriačková (ŠK ATÓM Levice) 1:03:56.4, 2. Mira Bednarovičová (APZ ŠKP Triax Bratislava) 1:09:11.1, 3. Silvia Blahová (Triatlon team Trnava) 1:12:40.8
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Slovakman Triathlon 2020 - čo je to triatlon?

Video: Slovakman Triathlon 2020 - čo je to triatlon?

Na majstrovstvách SR a ČR v dlhom triatlone si povieme, čo je to triatlon, aké druhy existujú a pridáme aj nejaké zaujímavé čísla.
František Lami obsadil 3. miesto na majstrovstvách sveta v zimnom triatlone

František Lami obsadil 3. miesto na majstrovstvách sveta v zimnom triatlone

Slovenský reprezentant František Lami obsadil 3. miesto v súťaži mužov do 23 rokov na majstrovstvách sveta v zimnom triatlone v talianskom Cogne. Pretekár tímu JUMP sport klub Košice, známy skôr z horskej cyklistiky, sa prvý raz predstavil v triatlonových pretekoch a hneď si vybojoval medailové umiestnenie.
Haring získal majstrovský titul

Haring získal majstrovský titul

Martin Haring z CK Banská Bystrica potvrdil pozíciu najväčšieho favorita a stal sa v nedeľu v Bánovciach nad Bebravou majstrom Slovenska v cyklokrose. V majstrovských pretekoch zdolal Róberta Gavendu z Dukly Trenčín Trek o 1:05 min. Bronz si vybojoval Košičan Michal Lami. Slovenský šampionát bol zároveň aj trinástym kolom Slovenského pohára. Medzi ženami sa presadila Tereza Medveďová z Podbrezovej.
keyboard_arrow_up