Nové vidlice FOX Racing Shox 2005! - Doplnené !!!

Fox pripravil pre tento rok dve nové vidlice - modely 36 a 40. Model 36 je určený pre freeride a model 40 pre downhill. Ostatné modely boli "trošku" vylepšené. Detailné technické informácie ešte nie sú dostupné, tak Vám prinášame zatiaľ len hlavné parametre nových vidlíc.

Na začiatok niečo o niekoľkých vylepšeniach, ktoré boli použité na vidliciach modelového roku 2005.

- F80X/100x Terralogic vidlice dostali nové priechodky s vyššou odolnosťou a menším trením.

- Všetky FLOAT, FRLT a Vanilla vidlice majú nový Slim Damper Cartridge s nižšou váhou a lepším tlmením.

- Zlepšený rozsah kompresie pri nižších rýchlostiach na všetkých modeloch RLC. Jednoduchým pootočením modrého ovládača nastavíte kompresiu pri nižších rýchlostiach, čím prispôsobíte vidlicu na akýkoľvek typ terénu alebo štýlu jazdenia.

- Použitím hliníku u tlmiča a pružinovej komory sa ušetrila váha na všetkých modeloch.

- Novými tesniacimi hlavovými priechodkami sa zredukovalo trenie a zvýšila sa životnosť.

- U vidlíc FLOAT, TALAS a Vanilla sa zvýšil zdvih na 130mm.

- TALAS má nové primárne vzduchové tesnenia s menším trením.

- Modifikovaná krivka vzduchovej pružiny na modeloch FLOAT, série F a TALAS zlepšila odpor na konci zdvihu.

- Na všetkých modeloch je kompatibilné uchytenie pre 8" kotúč.

- Jemnejší olej a prachové čistiace tesnenia na všetkých modeloch zlepšily klzný výkon a zväčšujú intervaly údržby.


No a teraz niečo o vidliciach.

Model 36
icture("36.jpg")" title="36">
Ako bolo v úvode naznačené, ide o jednokorunkovú vidlicu určenú hlavne pre freeride. Zdvih vidlice je 110-150 mm nastaviteľný systémom TALAS pričom je vždy zachované správne nastavenie pružiny pri nastavení zvoleného zdvihu. Predpätie pružiny je možné nastaviť tlakom vzduchu. Horné (vnútorné) nohy sú 36milimetrové, ktoré sú schopné zvládnuť vysoké zaťaženie pri vynikajúcom pomere medzi váhou a pevnosťou. 36-ka disponuje externe nastaviteľným odskokom a nastavním kompresie pre vysoké a nízke rýchlosti (Dual Adjust Compression - High/Low). Spodné nohy majú odsadenú 20mm pevnú os čím sú prispôsobené na montáž kotúčov aj s priemerom 8" (20cm). Hmotnosť vidlice je 2,2kg.

NEW: Vidlica sa vyrába v dvoch prevedeniach - 36 R a 36 RC2. Popis vidlice vyššie patrí modelu 36 RC2. Model 36 R je ochudobnený o systém TALAS na reguláciu zdvihu a kompresie.
Cena:
36 RC2 ....................... 43.250,-
36 R ............................ 35.990,-


Model 40
icture("40.jpg")" title="40">
Podľa vyjadrenia výrobcu je to najľahšia a najpevnejšia vidlica určená pre downhill. Zdvih vidlice možno nastaviť na 150 alebo 203mm pomocou interných podložiek. Horné nohy sú 40 milimetrové, čím dodávajú tomuto modelu jedinečnú tuhosť a neskutočnú presnosť riadenia. Ľavá horná noha obsahuje titánovú pružinu s vonkajším nastavením predpätia. V pravej hornej nohe je tlmič s možnosťou vonkajšieho nastavenia kompresie pre vysoké a nízke rýchlosti (Dual Adjust Compression - High/Low) a vonkajším nastavením odskoku. Model 40 mám tak isto ako 36-ka odsadenú 20mm pevnú os. Fox pracuje s výrobcami kotúčových bŕzd na novom štandarde uchytenia downhillových bŕzd, ktoré bude ľahšie a pevnejšie. Váha tejto downhilovej vidlice je 3,2 kg.

NEW: Aj model 40 sa vyrába v dvoch prevedeniach - 40 R a 40 RC2. Rozdiel je len v použitom materiály pružiny. Model 40 RC2 má pružinu z titánu, ako je uvedené vyššie. Model 40 R ju má pravdepodobne oceľovú.
Cena:
40 RC2 ....................... 67.990,-
40 R ............................ 55.990,-


TALAS
icture("TALAS.jpg")" title="TALAS">
Disponuje takmer plynule nastaviteľným zdvihom 90 až 130mm v 3 milimetrových krokoch jednoduchým otáčaním ovládača, pričom je vždy zachované správne nastavenie pružiny pri nastavenom zdvihu. Nastavenie zdvihu TALAS sa vyznačuje aj lineárnou charakteristikou vzduchovej pružiny, čím jej chovanie možno prirovnať klasickej vinutej pružine. Riadenie je vďaka 32mm horným (vnútorným) nohám a dutej kovanej korunke presné a citlivé. Tieto jedinečné črty sú doplnené o systém vonkajšieho nastavenia kompresie pri nízkej rýchlosti, nastavenie odskoku, uzamknutie vidlice a nastavenie prahu aktivácie vidlice z uzamknutia. Model 2005 má vylepšené nastavenie kompresie pri nízkej rýchlosti, vylepšenú charakteristiku tlmenia a zredukované trenie v celom rozsahu zdvihu. Hmotnosť vidlice je 1,72 kg.

NEW: Vidlica sa vyrába v dvoch prevedeniach - TALAS R a TALAS RLC. Model TALAS R disponuje len reguláciou zdvihu a odskoku a je bez možnosti uzamknutia. TALAS RLS je plne vybavená vidlica podľa popisu vyššie, teda reguláciou zdvihu, kompresie, odskoku a tvrdosti a tiež možnosťou uzamknutia s nastavením prahu aktivácie.
Cena:
TALAS RLC ....................... 31.290,-
TALAS R ............................ 24.990,-


FLOAT
icture("FLOAT.jpg")" title="FLOAT">
Vyznačuje sa nastavením prahu aktivácie vidlice z uzamknutej polohy a nastavením kompresie pri nízkej rýchlosti. Model 2005 dostal 130 milimetrový zdvih, lepšie možnosti nastavenia kompresie pri nízkej rýchlosti. Ďalej bolo znížené trenie, čím sa dosiahlo takmer také isté chovanie ako u vidlíc s vinutou pružinou. Taktiež bola zlepšená aj charakteristika tlmenia. Vidlica disponuje aj nastavením odskoku a nastavením predpätia. Váha vidlice je 1,64 kg.

NEW: Vidlica sa vyrába v dvoch prevedeniach - FLOAT R a FLOAT RLC. Model FLOAT R disponuje len reguláciou odskoku a tvrdosti, bez možnosti uzamknutia. FLOAT RLS disponuje reguláciou kompresie, odskoku a tvrdosti a tiež možnosťou uzamknutia s nastavením prahu aktivácie. Vnútorné nohy sú 32 milimetrové.
Cena:
FLOAT RLC ....................... 28.590,-
FLOAT R ............................ 22.990,-


FX
icture("FX.jpg")" title="FX">
Zdvih tejto vzduchovej cross-country vidlice je 80 alebo 100mm. Disponuje systémom Terralogic s vonkajším nastavením odskoku, prahu odtrhnutia a nastavením predpätia. Váha F80X je 1,59kg a F100X 1,62kg.

NEW: Obidva modely F80X a F100X majú všetky parametre zhodné, teda až na dĺžku zdvihu. A tiež disponujú uzamykaním vidlice s nastavením prahu aktivácie. Vnútorné nohy sú 32 milimetrové, vonkajšie nohy majú navárky na véčka aj kotúče.
Cena:
F80X .............................. 35.990,-
F100X ............................ 35.990,-


FRLT
icture("FRLT.jpg")" title="FRLT">
FOX skombinoval tie najlepšie rysy FLOAT vidlíc s trikmi šetrenia na váhe z FX rady. Výsledok? Vzduchová vidlica s váhou 1,47kg (zdvih 80mm), s precíznym riadením, pohlcujúca všetky nerovnosti terénu a ponukou bohatých možnostíi nastavenia. Zdvih vidlice je 80 alebo 100mm. FRLT vidlica disponuje 32 milimetrovými vnútornými nohami, dutou kovanou hliníkovou korunkou, vzduchovou pružinou, tlmením, nastavením uzamknutia a prahu aktivácie z uzamknutia ako vidlice s vyšším zdvihom ale váhou nižšou približne o 150g. Váha modelu F80 RLT je 1,47kg a F100 RLT 1,52kg.

NEW: Aj vidlice F80 RLT a F100 RLT majú zhodné parametre okrem zdvihu.
Cena:
F80 RLT.............................. 29.990,-
F100 RLT............................ 29.990,-


VANILLA
icture("VANILLA.jpg")" title="VANILLA">
Táto pružinová vidlica váži viac ako vzduchové ale ponúka vynikajúcu reakciu na nerovnosti terénu. Jej pevnosť a schopnosť kopírovania terénu je zhodná s celou radou FOX vidlíc. Zdvih vidlice je 130mm. Vanilla disponuje možnosťou nastavenia predätia pružiny, nastavenia odskoku, uzamknutia vidlice a prahu aktivácie z uzamknutia. Nastaviť možno aj kompresiu pri nízkych rýchlostiach. Váha vidlice je 1.81kg.

NEW: Vidlica sa vyrába v dvoch prevedeniach - VANILLA R a VANILLA RLC. Model VANILLA R disponuje len reguláciou odskoku a tvrdosti a je bez možnosti uzamknutia. Váha tohto modelu je 1,79 kg. VANILLA RLC je plne vybavená vidlica podľa popisu vyššie, teda reguláciou kompresie, odskoku a tvrdosti a tiež možnosťou uzamknutia s nastavením prahu aktivácie. Vonkajšie nohy sú prispôsobené len na montáž kotúčových bŕzd.
Cena:
VANILLA RLC ....................... 22.990,-
VANILLA R ............................ 17.990,-


Detailné technické parametre stále nie sú známe. Vidlice bude na Slovensko dovážať spoločnosť Slovkolex a na pultoch predajcov by mali byť dostupné začiatkom roka 2005.

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

FOX Dual Pull verzus RockShox TwistLoc Remote

FOX Dual Pull verzus RockShox TwistLoc Remote

Skoro každý maratónec používa uzamykanie vidlice a tlmiča počas jazdy. V tomto článku vám ukážem môj prechod zo značky FOX na značku RockShox a moje dôvody.
Orbea Rallon - srdcová záležitosť

Orbea Rallon - srdcová záležitosť

Zdá sa to ako včera a pritom na jar to budú už tri roky, čo s Rallonom brázdime traily. V poslednej dobe je asi najčastejšia otázka, akú dostávam, že kedy plánujem vymeniť enduro bicykel za niečo novšie.
Video: Ako správne nastaviť osku na vidliciach FOX

Video: Ako správne nastaviť osku na vidliciach FOX

Dôležité je, aby ste koleso mali utiahnuté adekvátnou silou a páčka smerovala približne rovnobežne s nohou vidlice smerom hore.
keyboard_arrow_up