Zdroj: Mathosh - MTBiker.sk

Cyklista Peter Velits dokončil aj svoje piate preteky Grand Tour v kariére. Pri štvrtom štarte na Tour de France obsadil konečné 27. miesto, čo je jeho druhý najlepší výsledok na tomto podujatí. Vlani skončil devätnásty a na umiestnenie v popredí výsledkovej listiny si trúfal aj tento rok.

Pribrzdil ho však zápal predušiek, pre ktorý nemohol absolvovať slávne podujatie v ideálnej pohode. Aj napriek chorobe mu vyšla sobotňajšia časovka, v ktorej v drese slovenského šampióna skončil štvrtý a dosiahol desiate umiestnenie v Top10 na Tour v kariére.

"Nemohol som od časovky vzhľadom na bronchitídu veľa čakať. Už pred utorňajším voľným dňom som sa necítil najlepšie, ale mali sme všetko pod kontrolou. V Pyrenejách som sa však začal cítiť zle a musel som začať brať antibiotiká. V kopcoch som nemal potom dostatok sily. Časovka bola pre mňa poslednou možnosťou napraviť si dojem z Tour. Začal som sústredene, išiel som dobre. Dostihol som Leviho Leipheimera, potom Vinokurova a hovoril som si, že to nemôže byť zlé. Išiel som až do cieľa naplno. Pocity boli potom dobré a nie je to zlý výsledok pre chorého cyklistu,“ uviedol na webe svojho tímu Omega Pharma-QuickStep Peter Velits.

Dvadsaťsedemročný cyklista chcel tento rok na Tour vylepšiť svoje vlaňajšie umiestnenie. Dlho to vyzeralo na útok na najlepšiu dvadsiatku, ale zdravotné problémy ho pribrzdili v jeho snahe. "Očakával som od seba viac, chcel som skončiť lepšie v celkovom poradí. Mal som však problémy v kopcoch, najmä v tých strmých mi to nešlo. Musím sa s členmi tímu zamyslieť, čo bolo zlé v stúpaniach a nájsť správne riešenie pre budúcnosť. Viem, čo som mohol urobiť lepšie,“ dodal Peter Velits.

[Foto na úvode: Mathosh - MTBiker.sk]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Marco Pantani číha za každým stromom - cyklodovolenka Rimini a San Maríno

Video: Marco Pantani číha za každým stromom - cyklodovolenka Rimini a San Maríno

Taliansky región Emilia-Romagna našincovi veľa neprezradí, ale s pomocou doplňujúcich informácií sa každý hneď rýchlo zorientuje.
Tour de France 2023 (3. časť) - zaslúžené double Jumba

Tour de France 2023 (3. časť) - zaslúžené double Jumba

Rozhodujúci týždeň a celý 110. ročník „Starej dámy“ je za nami. Ako to nakoniec dopadlo?
keyboard_arrow_up