Slovenská výprava na Hrách XXX. olympiády sa zatiaľ nebude rozširovať, vedenie nemá informácie o prípadnej pozvánke pre cyklistu Petra Velitsa. Jazdec tímu Omega Pharma-QuickStep by mohol pomôcť v sobotňajších cestných pretekoch jednotlivcov Petrovi Saganovi.

Slovensko má v cyklistike nárok na jednu miestenku, národná federácia sa snažila získať náhradnícke miesto pre Velitsa. Vedenie Slovenského zväzu cyklistiky dostalo od Medzinárodnej cyklistickej únie prísľub, že by v prípade voľného miesta pozvali do Londýna Velitsa.

„Nemáme informácie o tom, že by Slovensko dostalo ďalšiu miestenku. Zatiaľ sa tak nestalo a v tejto chvíli je to už iba málo reálne,“ uviedol vedúci slovenskej výpravy Ľubor Halanda.

V Londýne je medzi médiami veľký záujem o rozhovor s Petrom Saganom. S úspešným cyklistom z Tour de France chcú hovoriť zástupcovia mnohých médií, o jeho osobu však prejavili interes aj kontrolóri zo Svetovej antidopingovej agentúry. Sagana čaká v piatok ráno dopingová kontrola.

Veľa práce zatiaľ nemajú ani lekári slovenskej výpravy. Športovci sa na súťaže pripravujú bez vážnejších zdravotných problémov. „Po príchode bola prechladnutá Danka Barteková. Po dni voľna však opäť začala trénovať. Nemáme hlásené, že by v súčasnosti mali niektorí športovci iné zdravotné problémy,“ doplnil Ľubor Halanda.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up