Austrálčan Michael Matthews z tímu Rabobank vyhral 3. etapu cyklistických pretekov Okolo Utahu z Ogdenu do Salt Lake City, keď v záverečnom špurte asi 60-člennej skupiny finišoval pred jazdcami BMC Racing Michaelom Schärom zo Švajčiarska a Američanom Brentom Bookwalterom. Väčšinu etapy odtiahlo na čele päť cyklistov v úniku, ale na poslednom stúpaní ich hlavné pole dostihlo a rozhodoval špurt.

V ňom chýbali bratia Velitsovci, Peter prišiel do cieľa na 77. mieste s odstupom 3:38 min, Martin zaostal za víťazom o 10 minút a bol 86.

Na čele celkového poradia nenastala zmena - vedie americká štvorica z Garminu Christian Vande Velde, Thomas Danielson, David Zabriskie a Peter Stetina, ktorá si vybudovala náskok v stredajšej časovke družstiev. Peter Velits je na 70. priečke, Martinovi Velitsovi patrí 88. pozícia.

V piatok je na programe 4. etapa z Lehi do Energy Solutions Areny v Salt Lake City merajúca 214,7 km.

Okolo Utahu - 3. etapa (Ogden - Salt Lake City, 138 km):

1. Michael Matthews (Aus.) Rabobank Cycling Team 3:24:07 h, 2. Michael Schär (Švaj.) BMC Racing Team, 3. Brent Bookwalter (USA) BMC Racing Team, 4. Rory Sutherland (Aus.) UnitedHealthcare Pro Cycling Team, 5. Caleb Fairly (USA) Team Spidertech, 6. Gavin Mannion (USA) Bontrager Livestrong Team - všetci rovnaký čas ako víťaz, ... 77. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quickstep +3:38 min, 86. Martin Velits (SR) Omega Pharma-Quickstep +10:00 min

Celkové poradie po 3. etape:

1. Christian Vande Velde (USA) Garmin - Sharp 9:12:23 h, 2. Thomas Danielson (USA) Garmin - Sharp, 3. David Zabriskie (USA) Garmin - Sharp - obaja rovnaký čas ako líder, 4. Peter Stetina (USA) Garmin - Sharp +30 s, 5. Wilco Kelderman (Hol.) Rabobank Cycling Team +33, 6. Steven Kruijswijk (Hol.) Rabobank Cycling Team +33, ... 70. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quickstep +10:17 min, 88. Martin Velits (SR) Omega Pharma-Quickstep +16:39 min
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Ako ťažké je pre profesionálneho cyklistu rozbiehať vlastnú firmu, čo bol po oblečení druhý najlepší nápad na podnikanie a prečo vyzerá oblečenie Isadore, ako vyzerá?
Pozvánka: Si z IT brandže a máš chuť si poriadne zašprintovať zoči voči súperom? PR článok

Pozvánka: Si z IT brandže a máš chuť si poriadne zašprintovať zoči voči súperom?

Koncom septembra je pripravené zaujímavé podujatie s originálnym konceptom, kde môžete preveriť svoje šprintérske schopnosti ale hlavne sa dobre zabaviť.
Video: Dirty Kanza - ako vyzerajú gravel preteky na 200 míľ, teda 321 km?

Video: Dirty Kanza - ako vyzerajú gravel preteky na 200 míľ, teda 321 km?

Pre mnohých je gravel len okrajová disciplína, pre ďalších životný štýl a ideálna kombinácia medzi "cestou" a ľahkým MTB. Presne v tom štýle sú robené aj preteky a medzi tie najpopulárnejšie patrí Dirty Kanza v Amerike.
keyboard_arrow_up