Novinka od SRAM RockShox!

Spoločnosť SRAM RockShox prekvapila s uvedením ďalšej novinky. Nečakal som, že v tak krátkej dobe dôjde k jej uvedeniu, aj keď nie je prevratná. Pravdepodobne ňou reagovali na konkurenciu, ktorá niečo podobné vo svojom portfóliu má. Neprezradím Vám o čo ide. Presvedčte sa sami.

RockShox Pike Air - super tuhá, super ľahká, super nastaviteľná vidlica.

icture("RSX_PikeAirAM.jpg")" title="PikeAir">

Spojením dvoch najlepších technológií RockShoxu, Motion Control Damping a Dual Air System, sa najnovší rad Pike rozšíril o nové modely Pike Air. Kombinácia extrémnej tuhosti, veľmi ľahkej váhy a najvyššiej možnej nastaviteľnosti táto vidlica so 140 milimetrovým zdvihom vytvorila novú triedu all-mountain vidlíc.

Prvé dve hlavné technológie použité na vidlici pozostávajú z tlmiaceho systému Motion Control, ktorého možnosti nastavenia sú pomerne široké. Taktiež jeho ľahká váha a jednoduchá údržba sú výhodou tohto systému. Druhý systém použitý na tejto vidlici je systém vzduchovej pružiny (Dual Air), ktorého hlavné vlastnosti sú úspora váhy oproti vinutým pružinám a široké možnosti nastavenia charakteristiky pomocou nastavenia tlaku vzduchu v pozitívnej a negatívnej komore.

Pike Dual Air vidlica sa bude vyrábať v dvoch verziách. Pike Team Dual Air a Pike Race Dual Air. Vidlice budú mať spoločných mnoho prvkov ako pevnú 20 milimetrovú os, vonkajšie nastavenie systému Floodgate, 32 milimetrové vnútorné nohy, integrované vodiace úchyty pre brzdové hadičky a možnosti ovládania vidlice systémami PopLock a PopLock Adjust. Model Race bude mať oceľový krk a plnú korunku. Model Team by mal oproti modelu Race disponovať hliníkovým krkom a dutou korunkou. Mali by sa robiť v sivej a matnej čiernej farbe. Obe vidlice by mali byť dostupné od januára 2005.

Predpokladaná cena vidlíc je: Race cca. 20.000,- Sk, Team 22.700,- Sk.

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

High pivot - čo to je a na čo je to dobré?

High pivot - čo to je a na čo je to dobré?

Ak by som mal vymenovať najzaujímavejší technický trend v cyklistickom priemysle za uplynulý rok, určite by to bol návrat high pivot-u. Že neviete, o čom hovorím? Tak to je chyba!
Príď si zlepšiť techniku jazdy s Bike Academy do MTBIKER centra

Príď si zlepšiť techniku jazdy s Bike Academy do MTBIKER centra

Pumptrack je výborný a jednoduchý spôsob, ako sa posunúť v technike jazdy a tvorí základ aj pre jazdu v teréne. A lepšie raz vidieť, ako 100-krát počuť.
Video: Ako sa stavia americký sen

Video: Ako sa stavia americký sen

Pozrite si, ako prebieha skladanie bicykla z kategórie "dream bike". Takú garáž aj s jej obsahom by doma zrejme uvítali viacerí...
keyboard_arrow_up