Eurobike 2012 - 5.diel

Predposledná séria fotiek v ktorej sa dozviete viac o tom akú závratnú cenu môže mať bike bez prevodov ale aj o výhodách hydraulického radenia.

Coren

Už samotný názov vyjadruje veľa. Coren v starej angličtine znamená "exkluzívny" alebo "drahý" čo sa javí ako správny názov. Táto nemecká firma sa zaoberá výrobov karbónových dielov pre F1 , DTM ale aj letecký priemysel. Samotný rám je dielom designera Christiana Zanzottiho a cieľom bolo ho vizuálne čo najviac odľahčiť. Hmotnosť sa pohybuje okolo 7,7kg a je dostupný vo verzii fixie alebo singlespeed. Ručná výroba tohto exkluzívneho rámu trvá 40 hodín . Pre vyťaženosť továrne bude vyrobený iba limitovaný počet týchto high-end bikov takže s kúpou neváhajte - a do predajne si so sebou prineste približne 25 000€

coren
Veloheld

Ďalšia na Slovensku neznáma značka . Veloheld tvorí skupinka nadšencov ktorý sa relatívne nedávno, v roku 2007, rozhodli založiť si spoločnosť na výrobu rýchlych a štýlovo jednoduchých bicyklov. Ich sortiment tvoria výhradne oceľové rámy.

veloheld
Cipollini

Bond...Cipollini Bond . Štýlový názov pre nový model talianskej legendy cestnej cyklistiky. Za zmienku tiež stojí prezentačné video ktoré bolo doplnkom pri odhalení tejto novinky a ktoré sa určite oplatí vyhľadať si napr. na youtube.

bond
Rapha

Malá no rýchlo rastúca spoločnosť, s centrálou v Londýne, zaoberajúca sa výrobou prepracovaného a zároveň štýlového oblečenia pre cyklistiku. Zaujímavosťou je fakt že všetci zamestnanci sú aktívny cyklisti.

rapha
Acros

Už niekoľko krát prezentované hydraulické radenie sa na Eurobiku tento rok objavilo opäť. Mnohých môže zaujať hladký a ľahký chod spolu s nízkou hmotnosťou, no pravdepodobne prevládajú "nevýhody" keďže sa tento systém vážnejšie nerozšíril.

acros
Ritchey

Značku jedného z otcov horskej cyklistiky určite netreba nikomu predstavovať. Okrem rámových sád v špecifikáciách pre všetky priemery kolies pútal na stánku pozornosť aj tento oceľový tandem v retro designe.


Bianchi

Najväčšou novinkou v ponuke je na rok 2013 karbónový full Methanol 29" FS. Rám využíva systém Horst Link ktorého funkčnosť je nezávislá na brzdení. Hmotnosť rámu s tlmičom je 1970g. Celý bike bude dostupný v troch verziách výbavy.


El Diablo

Vlastným menom Didi Senft sa narodil v roku 1952 a na závody ako Tour alebo Giro chodí povzbudzovať už od roku 1993. Vo Friedrichfahene pútal pozornosť vo svojom typickom kostýme a na obriom bicykli .


Zábava na Eurobiku

Eurobike nie je iba miestom kde sa prezentujú novinky na budúcu sezónu ale je to aj miesto kde sa na pár dní stretnú cyklisti zo všetkých kútov sveta a dokážu sa spoločne zabaviť. Dôkazom toho bol stánok na ktorom potetovaný páni hrali tie najväčšie rockové hity za potlesku návštevníkov všetkých vekových kategórii.


K-Edge

K-Edge vznikol za jediným cielom - pomôcť Kristin Armstrong vyhrať zlatú medailu na olympísjkych hrách v roku 2008. Ide o jednoduchý a účelný design ktorý okrem technickej ponúka aj psychyckú podporu . Tiež bráni poškodeniu rámu a zlepšuje chod radenia.


Eurobike 2012 - 1. diel
Eurobike 2012 - 2. diel
Eurobike 2012 - 3. diel
Eurobike 2012 -4.diel

report_problem Našiel si v texte chybu?
mathosh 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Fotogaléria: Eurobike 2014 - 1. časť

Fotogaléria: Eurobike 2014 - 1. časť

Koncom augusta sa uskutočnil v nemeckom meste Friedrichshafen 23. ročník jednej z najväčších cyklistických výstav sveta. Podľa ohlasov vystavovateľov, s ktorými som sa rozprával už možno Eurobike považovať za najväčšiu bike výstavu sveta, kde tento rok vystavovalo 1320 spoločností z 54 krajín. MTBiker bol pri tom a v najbližších dňoch vám budeme prinášať fotogalérie a články z tejto výstavy.
Fotogaléria Eurobike 2013

Fotogaléria Eurobike 2013

Fotogaléria z najväčšej európskej výstavy bicyklov, komponentov a doplnkov Eurobike 2013, ktorá sa už tradične konala v nemeckom Friedrichshafene
Eurobike 2012 - 6.diel

Eurobike 2012 - 6.diel

Posledná časť fotogalérie z Eurobiku 2012 v ktorej sa dozviete viac o headsete od značky LAS ale aj o tom ktorý výrobca prezentoval nový Am/En model.
keyboard_arrow_up