Víťazom 4. ročníka Bratislavského nočného behu - River Park Night Run sa stal slovenský triatlonový reprezentant Richard Varga, ktorý deväťkilometrovú trať zvládol za 27:33 min. Dvadsaťtriročný londýnsky olympionik predstihol takmer celú slovenskú bežeckú elitu, vrátane dvojnásobného víťaza tohto podujatia (2009, 2010) Juraja Vitka. Kysučan behajúci vo farbách portalu behame.sk finišoval s odstupom 34 sekúnd na druhom mieste, tretí bol jeho klubový kolega Jozef Urban (28:43).

"Preteky som si užíval, absolvoval som ich len v rámci tréningu a prípravy na záver seriálu MS v triatlone. Najnáročnejších bolo posledných 1500 metrov, lebo to bola dlhá rovinka," povedal v cieli Richard Varga, 22. najlepší triatlonista OH v Londýne, ktorý už bol na Bratislavskom nočnom behu pred dvoma rokmi druhý a vlani štvrtý.

V súťaži žien 17-ročná Lucia Janečková z Nových Zámkov prekvapujúco zdolala o 6 sekúnd maratónkyňu - olympioničku Katarínu Berešovú. Víťazka dosiahla čas 32:28 min. Tretiu priečku si rovnako ako vlani vybojovala Ľubomíra Maníková zo Spartaka Dubnica nad Váhom (33:27 min). "Som rada, že sa mi splnil tajný cieľ a zdolala som Katku Berešovú. Keď zdoláte veľké meno, vždy je to príjemné," tešila sa nádejná Janečková.

Na 4. ročníku Bratislavského nočného behu - River Park Night Run štartovalo celkovo rekordných 3535 vytrvalcov, medzi nimi napríklad aj bývalý špičkový tenista Dominik Hrbatý, ktorý dobehol celkovo na 36. mieste.

Výsledky:

MUŽI: 1. Richard Varga (J&T Sport team Bratislava) 27:33 min, 2. Juraj Vitko 28:07, 3. Jozef Urban (obaja behame.sk) 28:43, 4. Marián Dávidík (Kobra Bratislava) 28:51, 5. Tibor Sahajda (JM Demolex Bardejov) 29:07, 6. Martin Guttmann (behame.sk) 29:58.

ŽENY: 1. Lucia Janečková (AC Nové Zámky) 32:28 min, 2. Katarína Berešová (TJ Obal servis Košice) 32:34, 3. Ľubomíra Maníková (Spartak Dubnica n/V.) 33:27, 4. Katarína Pokorná (Slávia STU Bratislava) 34:51, 5. Alena Pochybová (MKŠS Kysucké Nové Mesto) 35:21, 6. Dana Janečková (AC Nové Zámky) 35:36.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

TBK Enduro Race 2019 - ako dopadol nultý ročník?

TBK Enduro Race 2019 - ako dopadol nultý ročník?

Ako ste už možno mnohí postrehli, posledný októbrový víkend sa v bratislavských lesoch pod Bielym Krížom niesol v znamení MTB pretekov - tentokrát v kategórii Enduro.
DownMall Tour 2016 v Bratislave - výber z videí

DownMall Tour 2016 v Bratislave - výber z videí

V sobotu sa v bratislavskom nákupnom centre Central jazdilo na bikoch predposledné kolo série DownMall Tour 2016. Akcia prilákala približne 2 000 divákov a bolo sa veru na čo pozerať.
Reportáž: Kaktus bike Bratilavský MTB maratón 2015 - Aj s kategóriou pre elektrobicykle

Reportáž: Kaktus bike Bratilavský MTB maratón 2015 - Aj s kategóriou pre elektrobicykle

V sobotu 13.6. pre nás organizátori pripravili 3. ročník pretekov Kaktus bike bratislavský MTB maratón a tiež tretie kolo Župného pohára. Tento pretek u mňa vždy vzbudzuje rešpekt, najmä kvôli svojmu prevýšeniu a strmým stúpaniam. Nech už si vyberiete ktorúkoľvek dĺžku okruhu, rozlohou malé územie Devínskej Kobyly nedáva inú možnosť ako viacnásobné stúpanie a zjazdovanie na hrebeň a zase dole, na hrebeň, dole, na hrebeň...
keyboard_arrow_up