Zdroj: mathosh

Nemecký tím Specialized sa stal víťazom premiérovej časovky ženských družstiev na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v holandskej provincii Limburg. Zoskupenie vedené majsterkou sveta 2008 v časovke Amber Nebenovou z USA dosiahlo na 34,2 km dlhej trati medzi Sittardom/Geelenom a Valkenburgom čas 46:31 min. Tím Specialized zdolal o 24 sekúnd austrálske družstvo Orica, v drese ktorého išli aj skvelé časovkárky Judith Arndtová z Nemecka a Linda Villumsenová z Nového Zélandu. Bronz si vybojoval v Holandsku registrovaný tím AA Drink.

Okrem 37-ročnej Nebenovej vytvorili zostavu Specialized aj jej krajanka Evelyn Stevensová, Holanďanka Ellen van Dijková a Nemky Charlotte Beckerová, Trixi Worracková a Ina-Yoko Teutenbergová. Šestica Specialized bola najrýchlejšia na všetkých medzičasoch.

Výsledky - MS v cestnej cyklistike v provincii Limburg:

Časovka ženských družstiev na 34 km: 1. Team Specialized - Lululemon (Nem., Trixi Worracková /Nem./, Ellen van Dijková /Hol./, Ina-Yoko Teutenbergová /Nem./, Evelyn Stevensová /USA), Amber Nebenová /USA/, Charlotte Beckerová /Nem./) 46:31, 2. Orica - AIS (Aus., Linda Melanie Villumsenová /N. Zél./, Alexis Rhodesová /Aus./, Melissa Hoskinsová /Aus./, Loes Gunnewijková /Hol./, Shara Gillowová /Aus./, Judith Arndtová /Nem./), +24 s, 3. AA Drink - Leontien.NL (Hol., Kirsten Wildová /Hol.), Emma Pooleyová /V. Brit./, Sharon Lawsová /V. Brit./, Jessie Daamsová /Belg./, Lucinda Brandová /Hol./, Chantal Blaaková /Hol./) +1:59 min, 4. Rabobank Women (Hol.) +2:20, 5. Rusvelo (Rus.) +2:30, 6. Be Pink (Tal.) +3:15

[Foto na úvode: mathosh]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Tip na výlet: Costa Cálida – neznámy raj pre cyklistov

Tip na výlet: Costa Cálida – neznámy raj pre cyklistov

Ak vás už omrzela Malorka alebo Kanárske ostrovy a túžite po objavovaní menej známych turistických miest, Costa Cálida je práve pre vás. Pokojné a nikým nerušené prostredie na juhovýchode Španielska ocenia začiatočníci aj pokročilí.
Paris-Roubaix Femmes – víťazstvo Kopeckej bez tímovej podpory

Paris-Roubaix Femmes – víťazstvo Kopeckej bez tímovej podpory

Ženské preteky Paris-Roubaix napísali svoju iba štvrtú kapitolu, no už teraz sú to jedny z najprestížnejších pretekov cyklistického kalendára.
Rozhovor: Rebeka Cully – keď dieťa nie je prekážkou

Rozhovor: Rebeka Cully – keď dieťa nie je prekážkou

„Som fyzioterapeutka na materskej dovolenke so 16-mesačným synčekom. V zime sa venujem skialpinizmu a v lete triatlonu. Milujem dobrodružstvá, a najmä tie v horách.“
keyboard_arrow_up