S dvojmesačným oneskorením sa konečne potvrdili chýry o spojení medzi českým cyklistom Romanom Kreuzigerom a tímom Saxo Bank-Tinkoff Bank. Dánske zoskupenie v utorok informovalo o podpise zmluvy na tri roky s 26-ročným pretekárom, ktorý ostatné dve sezóny jazdil za Astanu. Majiteľovi a manažérovi Saxo Banku Bjarnemu Riisemu sa podarilo dať dohromady dvoch špičkových jazdcov - tempár Kreuziger nadviaže spoluprácu s dvojnásobným víťazom Tour de France Albertom Contadorom, ktorý v minulosti tiež pôsobil v kazašskej Astane.

"Roman môže byť pre Alberta veľkou oporou," verí Riis. Kreuziger vstúpil na profesionálnu scénu v roku 2006 ako jazdec Liquigasu. V roku 2008 na seba upozornil víťazstvom na Okolo Švajčiarska, v nasledujúcej sezóne vyhral Okolo Romandie, bol cekovo piaty na vlaňajšom Giro d´Italia. O jeho prestupe do Saxo Banku sa hovorilo už počas júlového záveru tohtoročnej Tour de France, ale Kreuziger vtedy správy dementoval.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Juraj Sagan majstrom SR, prerušil bratovu sériu

Juraj Sagan majstrom SR, prerušil bratovu sériu

Peter Sagan sa nestal šiestykrát v sérii majstrom Slovenska v cestnej cyklistike v pretekoch s hromadným štartom. Na spoločnom šampionáte Čechov a Slovákov na juhu Moravy v Kyjove bol v nedeľňajších pretekoch mužskej kategórie elite spomedzi Slovákov najlepší Juraj Sagan, ktorý skončil na druhom mieste. Úradujúci majster sveta Peter Sagan prišiel do cieľa štvrtý s odstupom 46 sekúnd.
Fotoreport: Ako som bol pozrieť - Spoločné Majstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v cestnej cyklistike 2015

Fotoreport: Ako som bol pozrieť - Spoločné Majstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v cestnej cyklistike 2015

Rád by som sa s vami podelil o obrazový zážitok z týchto majstrovstiev a par slovami vám opísal pocity z pohľadu fanúšika resp. diváka. Začiatok nebol pre mňa vôbec taký, aký som očakával, čakal som totiž, že hneď ako tam prídem, budem mať zimomriavky po celom tele. Tie síce neboli hneď, ale časom prišli aj tie, obzvlášť v posledných kolách a najväčší adrenalín bol samotný dojazd.
Kreuziger môže súťažiť, zbavili ho obvinení

Kreuziger môže súťažiť, zbavili ho obvinení

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) a Svetová antidopingová agentúra (WADA) stiahli v piatok obvinenie voči českému cyklistovi Romanovi Kreuzigerovi. Dvadsaťdeväťročný rodák z Moravskej Třebovej môže znova súťažiť. Kreuziger mal nezrovnalosti v biologickom pase z obdobia rokov 2011 a 2012, hoci z jeho strany nikdy nedošlo k prekročeniu nastavených limitov.
keyboard_arrow_up