Nemka Judith Arndtová obhájila v holandskom Valkenburgu titul majsterky sveta v cyklistickej časovke. Druhý dúhový dres v rade získala po víťazstve na 24,1 km trati po cestách provincie Limburg o 34 sekúnd pred Američankou Evelyn Stevensonovou. Bronz si vybojovala Linda Melanie Villumsenová z Nového Zélandu. Arndtová bola pred vyše mesiacom na olympijských hrách v Londýne v časovke strieborná za Američankou Kristin Armstrongovou. Celkovo je to jej tretí triumf na majstrovstvách sveta v kariére, v roku 2004 vyhrala preteky s hromadným štartom. Slovensko nemalo v ženskej časovke zastúpenie. Druhýkrát na MS v kariére štartovala česká rýchlokorčuliarka Martina Sáblíková. Dvojnásobná olympijská víťazka napokon skončila na 9. mieste a v porovnaní s vlaňajškom sa výrazne zlepšila.

Juniorskou šampiónkou sa na 15,6 km trati stala Britka Elinor Barkerová pred Dánkou Cecile Uttrup Ludwigovou a Holanďankou Demi De Jongovou. Ani v týchto pretekoch Slovensko nemalo zastúpenie.

Výsledky - majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike v Limburgu:

ČASOVKA

Ženy (24,1 km): 1. Judith Arndtová (Nem.) 32:26,46 min, 2. Evelyn Stevensová (USA) +33,77 s, 3. Linda Melanie Villumsenová (N. Zél.) +40,57, 4. Emma Pooleyová (V. Brit.) +49,33, 5. Eleonora van Dijková (Hol.) +54,01, 6. Ina Teutenbergová (Nem.) +1:33,74, ... 9. Martina Sáblíková (ČR) +1:59,44

Juniorky (15,6 km): 1. Elinor Barkerová (V. Brit.) 22:26,29, 2. Cecile Uttrup Ludwigová (Dán.) +35,87, 3. Demi De Jongová (Hol.) +1:03,13, 4. Emily Roperová (Aus.) +1:08,18, 5. Ramona Forchiniová (Švaj.) +1:10,42, 6. Eva Mottetová (Fr.) +1:11,59
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Tip na výlet: Costa Cálida – neznámy raj pre cyklistov

Tip na výlet: Costa Cálida – neznámy raj pre cyklistov

Ak vás už omrzela Malorka alebo Kanárske ostrovy a túžite po objavovaní menej známych turistických miest, Costa Cálida je práve pre vás. Pokojné a nikým nerušené prostredie na juhovýchode Španielska ocenia začiatočníci aj pokročilí.
Paris-Roubaix Femmes – víťazstvo Kopeckej bez tímovej podpory

Paris-Roubaix Femmes – víťazstvo Kopeckej bez tímovej podpory

Ženské preteky Paris-Roubaix napísali svoju iba štvrtú kapitolu, no už teraz sú to jedny z najprestížnejších pretekov cyklistického kalendára.
Rozhovor: Rebeka Cully – keď dieťa nie je prekážkou

Rozhovor: Rebeka Cully – keď dieťa nie je prekážkou

„Som fyzioterapeutka na materskej dovolenke so 16-mesačným synčekom. V zime sa venujem skialpinizmu a v lete triatlonu. Milujem dobrodružstvá, a najmä tie v horách.“
keyboard_arrow_up