Dve desaťročia chátrajúci cyklistický velodróm v Prešove dostáva novú tvár. V sobotu 13. októbra o 10.00 h ho slávnostne verejnosti sprístupní prešovská radnica, ktorá so športovými klubmi a podnikateľským zázemím vytvorila z niekdajšieho uzavretého cyklistického stánku viacúčelové zariadenie pre aktívne trávenie voľného času. Slávnostný otvárací ceremoniál vyvrcholí koncertom country speváka Alana Mikušeka.

Prešovský velodróm je v súčasnosti jedinou stavbou tohto druhu na Slovensku. Po rekonštrukcii dostal novú podobu multifunkčného priestoru, kde okrem cyklistiky ho bude môcť využívať verejnosť na in-line korčuľovanie, hokejbal, skejtboardingu a ďalšie športy. "Tešíme sa, že staré dobré veci, ktoré v Prešove kedysi fungovali, dostávajú novú podobu," uviedol prešovský primátor Pavel Hagyari. Ako dodal, cyklistický areál bude sprístupnený športovcom, ale aj mladej generácii a rodinám s deťmi.

Majiteľom objektu je mesto Prešov, ktoré uzavrelo dohodu so spoločnosťou Opalex, s.r.o., tá sa bude starať oprevádzku celého areálu a priľahlé ubytovacie zariadenie. Konateľ spoločnosti Dušan Migaš uviedol, že do rekonštrukcie objektu doteraz investoval 33-tisíc eur. Zo starého hotela vzniká ubytovacie zariadenie určené predovšetkým pre športovcov, ale bude prístupné aj pre širokú verejnosť.

Mesto podporuje aj záujmy cyklistov. Chce vytvoriť z prešovského oválu centrum cyklistického športu na východnom Slovensku, prípadne aj na celom Slovensku. "Pevne veríme, že po rokovaniach s prezidentom Slovenského zväzu cyklistiky Petrom Privarom, sa tu uskutoční aj Slovenský pohár vcyklistike a tento areál bude slúžiť taktiež na kultúrne podujatia," dodal primátor, ktorý rokoval s Privarom na tému podpory cyklistického športu a vzájomnej spolupráce ešte v apríli. Prezident cyklistického zväzu Privara vtedy pre agentúru SITA uviedol, že na pracovnom stretnutí s prešovským primátorom Hagyarim našli spoločnú reč a projekt revitalizácie by podporili a išli do neho aj s nadšencami doplnkových športov. "Rekonštrukciou by mal vzniknúť multifunkčný areál, na jeho financovaní by sa mali podieľať odvetvia zainteresovaných športov tak, aby nebol v budúcnosti stratový. Mimo toho sa bude hľadať investor na obnovenie a sprevádzkovanie budovy, ktorá bude slúžiť ako zázemie pre športovcov a malý hotel," povedal v apríli prezident cyklistického zväzu.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách PR článok

Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách

Pre tento rok Suunto rozširuje modely hodiniek Suunto Race o ďalšie tri farebné variácie. Nájdeme medzi nimi modely s titánovou aj nerezovou lunetou. Nechýba ani novinka pre milovníkov hudby počas tréningu.
Cestné bicykle BMC 2024 – poď na preteky ako „profík“ PR článok

Cestné bicykle BMC 2024 – poď na preteky ako „profík“

Podarilo sa švajčiarskemu výrobcovi bicyklov zosúladiť požiadavky náročných cyklistov ako je súhra tuhosti, prenosu sily a aerodynamiky?
keyboard_arrow_up