Peter Sagan sa chce zamerať na úspech v klasikách

Po výbornej sezóne 2012 je slovenský cyklista Peter Sagan pripravený na líderskú pozíciu v tíme Canndondale, ktorý vznikol na základoch doterajšieho Liquigasu. Žilinčan sa v úvode ročníka 2013 zameria na úspech na jednodňových klasikách.

"Nebojím sa prevziať zodpovednosť. Stále sa učím, ale myslím si, že som si už vybojoval dobrú pozíciu. Neznepokojujem sa situáciami, keď som lídrom tímu alebo pod tlakom očakávaní dobrých výsledkov. Toto je ľahšia časť cyklistiky. Oveľa náročnejšie je víťaziť," povedal Sagan v rozhovore pre Cycling News HD.

Dvadsaťdvaročný cyklista bude po odchode Vincenza Nibaliho do tímu Astana spoločne s Ivanom Bassom najväčšou hviezdou Cannondale. "Škoda Vincenzovho odchodu. Vychádzali sme spolu veľmi dobre. Rešpektujem jeho rozhodnutie. Aj bez neho budeme mať silný tím. Som si istý, že v roku 2013 budeme dobrí. Ivan Basso je pre nás všetkých vzorom a potom sú tu Moreno Mose, Elia Viviani či Fabio Sabatini, ktorí dokážu uspieť v šprintoch. Všetci vieme dosiahnuť dobré výsledky," tvrdí Sagan.

Slovenský cyklista by chcel vyhrať niektoré z jarných klasických pretekov. Na Miláno - San Remo skončil tento rok štvrtý, na Gent - Wevelgem bol druhý, na Okolo Flámska piaty a na Amstel Gold Race tretí. "Je pravdou, že som tieto preteky nevyhral, ale neboli to ani zlé výsledky, keďže som ich absolvoval len druhýkrát. Klasiky sú oveľa komplikovanejšie ako iné preteky, sú na nich potrebné skúsenosti. Veľa som sa na nich naučil. Teraz už poznám lepšie cesty, viem, kde prichádza ku kľúčovým momentom. Už nechcem zopakovať podobné chyby ako v minulosti," doplnil pre Cycling News HD Peter Sagan.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Klub Žiletky.cc, pôsobiaci v Brne a Bratislave, je kolektív milovníkov jazdenia, ktorí majú radosť z pohybu, skupinové jazdenie, ale posledný rok aj súťaženie.
Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
Rozhovor: MUDr. Milan Kulkovský – o cyklistike a zdraví v kocke

Rozhovor: MUDr. Milan Kulkovský – o cyklistike a zdraví v kocke

Ako jazdiť s čo najväčším profitom? Je strečing zbytočnosť? Platí, že dokážem chorobu „vybicyklovať“?
keyboard_arrow_up