Medzinárodná cyklistická únia (UCI) pridelila licenciu WorldTour ďalším 6 tímom a okrem toho jej príslušná komisia prisľúbila registráciu 3 zoskupeniam. Na sezóny 2013 - 2016 na základe posudkových rokovaní, ktoré sa konali 19., 21., 22. a 28 novembra a 7. decembra, dostali licenciu WorlTour formácie AG2R La Mondiale, Euskaltel Euskadi a Agros - Shimano a na roky 2013 - 2014 bývalý Rabobank, Garmin Sharp a Saxo - Tinkoff.

S registráciou môžu rátať FDJ, Lotto Belisol a Radio ShackNissan. Už k 2. novembru obnovili platnosť licencie WorldTour tímom Astana, BMC Racing, Cannondale, Lampre - Merida, Omega Pharma - Quick Step, ORICA GreenEDGE, Sky Procycling a Vacansoleil - DCM Pro Cycling, k 16. novembru pribudol tím Movistar. UCI zároveň v pondelňajšej tlačovej správe uviedla, že odmietla žiadosť tímu Kaťuša, ktorá sa teraz automaticky presúva do agendy profesionálnych kontinentálnych tímov.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Príbeh o tom, ako sa obrovské očakávania dokážu zvrtnúť v solídny prepadák

Príbeh o tom, ako sa obrovské očakávania dokážu zvrtnúť v solídny prepadák

Jarná časť World Tour sezóny sa pomaly chýli ku koncu a blížia sa Grand Tours. Je načase bilancovať – hoci asi nie tak, ako by sme chceli…
Paris-Roubaix Femmes – víťazstvo Kopeckej bez tímovej podpory

Paris-Roubaix Femmes – víťazstvo Kopeckej bez tímovej podpory

Ženské preteky Paris-Roubaix napísali svoju iba štvrtú kapitolu, no už teraz sú to jedny z najprestížnejších pretekov cyklistického kalendára.
Strade Bianche Donne - všetci proti SD Worx

Strade Bianche Donne - všetci proti SD Worx

Toskánske biele gravelové úseky si za svoju relatívne krátku históriu získali obrovskú popularitu. Na štart 10. ročníka Strade Bianche Donne sa postavili všetky najväčšie esá ženského pelotónu.
keyboard_arrow_up