Bývalý lekár cyklistu Lancea Armstronga Michele Ferrari obhajuje nevinu diskvalifikovaného sedemnásobného víťaza Tour de France. Ferrari, ktorý podobne ako Američan dostal od Antidopingovej agentúry USA doživotný dištanc, tvrdí, že nikdy nevidel Armstronga dopovať a odmieta akýkoľvek vzťah s cyklistami, ktorí ho označili ako kľúčového muža v dopingovom škandále.

"U Lancea Armstronga som nikdy nevidel žiadne dopingové praktiky. Nikdy som od neho nepočul, že by hovoril o dopingu. Nikdy si odo mňa nepýtal informácie o dopingu. Moje vzťahy s jeho tímovými kolegami boli len veľmi krátke a skôr príležitostné. Šesť jazdcov ma obvinilo z dopingových praktík, ale práve s nimi som nemal žiaden pracovný vzťah, nerobil som im poradcu," povedal Ferrari v rozhovore pre televízny kanál Al Jazeera.

Taliansky lekár sa považuje za obeť sprisahania. Jeho žalobcovia vraj urobili z neho obetného baránka, aby nemuseli oni pykať za svoje chyby. Takto dostali minimálne sankcie. "Prípad vyšetrovala USADA a nenašla žiaden dôkaz voči mne. Nemajú nič, aj tak musím pykať. Môžem predpokladať, že mnohí z cyklistov, ktorí ma obviňujú, vychádzali zo svojej dopingovej praxe. Teraz sa chcú zachrániť a urobili dohodu s USADA," tvrdí 59-ročný lekár.

Armstrong prišiel tento rok po prevalení dopingového podvodu o sedem triumfov na Tour de France. On však vytrvalo odmieta akékoľvek vedomé či neúmyselné užívanie nedovolených prostriedkov. Medzinárodná cyklistická únia (UCI) a USADA disponujú nevyvrátiteľnými dôkazmi, že Armstrong a jeho niekdajší zamestnávateľ, tím US Postal Service, boli zapletení do "najsofistikovanejšieho, najprofesionálnejšieho a najúspešnejšieho dopingového programu v histórii športu". Američanovi anulovali všetky výsledky od 1. augusta 1998 a doživotne ho dištancovali.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Unboxing: Thule Epos 3 - kompaktný a univerzálny nosič

Unboxing: Thule Epos 3 - kompaktný a univerzálny nosič

V dobe gravelov, elektrobicyklov, rôznych rozmerov plášťov a geometrií rámov je potrebné prispôsobovať sa. Čo všetko dokáže nosič na ťažné zariadenie Epos 3 od Thule?
Test: Nový radar už aj s kamerou – Garmin Varia RCT715

Test: Nový radar už aj s kamerou – Garmin Varia RCT715

Klasický radar od Garminu sa teší veľkej popularite. Ako však dopadla snaha o prídavné funkcie bezpečnostnej kamery?
Video: Preprava bicykla - možnosti a tipy

Video: Preprava bicykla - možnosti a tipy

Bicykel a jeho preprava je už pevnou súčasťou cyklistiky, najmä ak vás lákajú výlety, či akcie ďalej od domu. Prepravovať bicykel vonku, alebo vnútri? Všetko má svoje pre a proti a rovnako pridáme aj niekoľko tipov.
keyboard_arrow_up