Majstrovi sveta v cestnej cyklistike z roku 2008 Alessandrovi Ballanovi museli po nepríjemnom páde na tréningu chirurgicky odstrániť slezinu. Taliansky jazdec BMC Racing spadol počas prípravy na východe Španielska, zlomil si nohu a rebro.

"Zlomené rebro spôsobilo malú dieru v pľúcach, ale v prvom rade museli lekári riešiť zranenie sleziny," povedal šéf zdravotného tímu BMC Racing Max Testa. Ballana čaká ešte operácia zlomenej nohy, termín ani miesto ešte nevybrali.

Tridsaťtriročný cyklista bol tejto sezóne tretí na prestížnej klasike Paríž - Roubaix a BMC Racing s ním rátalo na januárovom Tour Down Under v Austrálii. "Je to pre nás veľká strata, Alessandro bol naším kľúčovým jazdcom pre klasické preteky. Teraz je ale zo všetkého najdôležitejšie, aby sa vyliečil a vrátil k normálnemu životu," vyhlásil športový riaditeľ BMC John Lelangue.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Kärcher OC 6-18 Premium – už neumývajte bicykle v kúpeľni

Test: Kärcher OC 6-18 Premium – už neumývajte bicykle v kúpeľni

Veľkorysé riešenie, ktoré má dostatočnú zásobu vody a výdrž batérie aj pre tých, ktorým pri umývaní záleží na detailoch.
Video: Výrobcovia olejov nechcú, aby ste toto vedeli - voskovanie reťaze

Video: Výrobcovia olejov nechcú, aby ste toto vedeli - voskovanie reťaze

Pre koho má voskovanie reťaze zmysel a aké sú jeho výhody a nevýhody? Hodiť sa budú aj dlhodobé skúsenosti s voskom od značky Rex.
Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
keyboard_arrow_up