Na následky zrážky s taxíkom počas tréningu vo štvrtok zomrel juhoafrický horský cyklista Burry Stander. Podľa informácií internetového portálu cyclingnews.com sa nehoda odohrala neďaleko Shelley Beach na juhu jeho rodnej krajiny. Na tragickú nehodu zareagoval aj slovenský cyklista Peter Sagan. "Bol som pri tom, ako sa stal majstrom sveta, Burry odpočívaj v pokoji, strašná správa," uviedol prostredníctvom sociálnej siete Facebook P. Sagan.

Stander patril k najlepším cyklistom vo Svetovom pohári, v ostatných rokoch bol členom tímu Specialized Racing. V roku 2009 sa stal juniorským majstrom sveta v cross country.

V uplynulom roku 2012 sa na Hrách XXX. olympiády v Londýne umiestnil v pretekoch cross country na piatom mieste a triumfoval na podujatí Svetového pohára vo Windhame. Sezónu ukončil ziskom prvého miesta na majstrovstvách sveta na bicykloch "bez prehadzovačky". Juhoafričan bol čerstvým "ženáčom", v roku 2012 si povedal spoločné "áno" s cyklistkou Cherise Standerovou.

Správa o úmrtí Standera prišla iba mesiac po skonaní iného horského cyklistu - pre Iňakiho Lejarettu bol osudným tréning v Španielsku.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Horská cyklistika sa delí na viacero disciplín – od bežného lesného/asfaltového jazdenia do kopcov až po extrémne náročné zjazdy. Ktoré disciplíny poznáme a ako sa volajú?
Zaujímavosti z cyklistiky – víťazstvá, úrazy a doping (?)

Zaujímavosti z cyklistiky – víťazstvá, úrazy a doping (?)

Po búrkach tu opäť máme vlnu vysokých teplôt. Žiaľ, ani cyklistika v tomto prípade nepomáha – jedine ak pri zachádzke a návšteve kúpaliska. Tohtotýždňové správy budú pre niektorých obojím – studenou sprchou, ale aj emócie rozpaľujúcim kúskom.
Zaujímavosti z cyklistiky – slovenská výhra, slopestyle a iné

Zaujímavosti z cyklistiky – slovenská výhra, slopestyle a iné

Týždeň je opäť za nami. Dokonca aj v týchto horúčavách nebol svet cyklistiky skúpy na nové podujatia, či výsledky, ktoré pre niektorých znamenali radosť, pre iných možnosť zlepšiť sa do budúcnosti.
keyboard_arrow_up