Víťazom sobotňajšieho 2. kola Slovenského pohára 2013 v zimnom triatlone sa v rámci pretekov Mürzer Wintertriathlon v rakúskom stredisku St. Jakob im Walde v lyžiarskom bežeckom areáli Jogllandloipen stal Tomáš Jurkovič.

Nadviazal tým na svoj úspech z predvianočného 1. kola tohto seriálu v Králikoch. Trať pozostávajúcu zo 6 km krosového behu, 8 km horskej cyklistiky a 8 km behu na lyžiach zvládol Jurkovič za 1:14,08 min a obhájil aj svoje vlaňajšie absolútne prvenstvo na tomto podujatí. O 1:41 min pomalší bol Peter Bartoň ako druhý najlepší zo Slovákov (tretí celkovo). Bronz v rámci hodnotenia SP si v konkurencii ôsmich pretekárov vybojoval Matúš Jurečka.

Výsledky - sobota:

MUŽI (6 km krosový beh - 8 km horská cyklistika - 8 km beh na lyžiach): 1. Tomáš Jurkovič (KPŠ Nereus Žilina) 1:14:08 h, 2. Peter Bartoň (Trian ŠK UMB Banská Bystrica) 1:15:49, 3. Matúš Jurečka (T.A.T. Martin) 1:19:45

JUNIORI (2-4-4): 1. Martin Šteuček (Slávia ŠG Trenčín) 54:55 min

VETERÁNI:

do 50 rokov (6-8-8 ): 1. Daniel Konečný (T.A .T. Martin) 1:55:12
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Tomáš Jurkovič a Ľubomíra Kalinová majstrami Slovenska v zimnom triatlone

Tomáš Jurkovič a Ľubomíra Kalinová majstrami Slovenska v zimnom triatlone

Tomáš Jurkovič sa stal majstrom Slovenska v zimnom triatlone pre rok 2014. Jurkovič (Rocktechnik Triatlon) v deň svojich 31. narodenín zvíťazil v hlavnej mužskej kategórii na spoločnom šampionáte Čechov a Slovákov na Jeseníckom zimnom triatlone na Pradědovi s náskokom 40 sekúnd pred Čechom Pavlom Jindrom. Tretí skončil ďalší český reprezentant Viktor Novotný.
Striebro Jurkoviča v Karlovej Studánke

Striebro Jurkoviča v Karlovej Studánke

Slovenský reprezentant v triatlone Tomáš Jurkovič obsadil počas uplynulého víkendu v pretekoch Českého pohára v zimnom triatlone Viessmann - Jesenický zimný triatlon 2013 v Karlovej Studánke pod Pradědom výborné druhé miesto. Zdolal ho len úradujúci majster sveta z nedávneho šampionátu v talianskom stredisku Cogne Rus Pavel Andrejev.
Jurkovič tretí na pretekoch EP vo Vimperku

Jurkovič tretí na pretekoch EP vo Vimperku

Slovenský reprezentant Tomáš Jurkovič obsadil tretiu priečku na podujatí Európskeho pohára v zimnom triatlone v českom Vimperku. Prvé miesto si vybojoval Rus Pavel Andrejev, druhý skončil jeho krajan Jevgenij Kirillov.
keyboard_arrow_up