Bývalý americký cyklista Lance Armstrong sa v rozhovore s Oprah Winfreyovou priznal k dopingovým praktikám, referuje USA Today. Interview sa dostane do vysielania až vo štvrtok 17. januára na Oprah Winfrey Network, ale nahrávali ho už v pondelok v dome nedávno ešte sedemnásobného víťaza Tour de France v texaskom Austine. Išlo o prvý Američanov rozhovor pre médiá po tom, ako ho v októbri doživotne dištancovali.

Hostiteľka talkšou má vystúpiť už v utorok v programe This Morning stanice CBS, kde si bude robiť promo. Prostredníctvom Twitteru prezradila, že nakrúcanie trvalo 2,5 hodiny, a uviedla: "Prišiel pripravený!". Podľa zdrojov AP vyslovil Armstrong v rozhovore jednoduché: "Ospravedlňujem sa." Následne priznal užitie zakázaných látok počas kariéry, v ktorej dosiahol množstvo úspechov.

Rozhovor nakrútili krátko po tom, čo sa Američan emotívne ospravedlnil za veľký tlak zamestnancom nadácie Livestrong, ktorú kedysi založil. Pri svojej výpovedi sa vraj neubránil ani niekoľkým emotívnym chvíľam, pri ktorých potláčal slzy. "Hovoril súkromne s našimi zamestnancami, ktorí dlhé roky bojujú proti rakovine. Bol úprimný, srdečný a vyjadril ľútosť nad zbytočným stresom, ktorý zamestnanci v posledných rokoch zažívali pre veľkú pozornosť médií," uviedla hovorkyňa Livestrong Katherine McLaneová. S nadáciou prerušil väzby vlani v jeseni.

Armstrong vlani v auguste kapituloval v boji proti obvineniam Antidopingovej agentúry USA (USADA). Medzinárodná cyklistická únia (UCI) po preštudovaní správy USADA v októbri potvrdila trest a anulovala všetky Američanove výsledky od augusta 1998, medzi nimi aj sedem celkových prvenstiev z TdF. Armstronga neodsúdili na základe pozitívnych antidopingových testov, ako dôkazy slúžili výpovede jeho bývalých tímových kolegov z US Postal o systematickom užívaní zakázaných látok.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Historický seriál o najväčších osobnostiach cestnej cyklistiky - Greg LeMond

Historický seriál o najväčších osobnostiach cestnej cyklistiky - Greg LeMond

Dnes sa v rámci nášho historického seriálu prenesieme do 80-tych rokov 20. storočia. Predstavíme si amerického pretekára Grega LeMonda, ktorý dokonale demonštroval význam aerodynamiky v cyklistike.
Froomova deklarovaná nevina vyvolala pochybnosti, Tony Martin zúri

Froomova deklarovaná nevina vyvolala pochybnosti, Tony Martin zúri

Ubezpečenia britského cyklistu Chrisa Frooma o jeho nevine vyvolali pochybnosti, prečo štvornásobnému víťazovi Tour de France ihneď nepozastavili činnosť po tom, ako neprešiel dopingovým testom.
Lance Armstrong a jeho budúcnosť

Lance Armstrong a jeho budúcnosť

Čo čaká tento rok Lanca Armstronga a čo vlastne „čierny bod“ v cyklistickej histórii momentálne robí?
keyboard_arrow_up