Polc do Brazílie až koncom januára

O niečo neskôr ako v predchádzajúcich rokoch začne sezónu 2013 slovenský reprezentant v horskej cyklistike Filip Polc. Kým v minulosti už v polovici januára mal súťažnú premiéru za sebou, keď štartoval na rôznych podujatiach v Južnej Amerike, tentokrát sa rozhodol trochu si predĺžiť zimu.

"Zostal som dlhšie na Slovensku a chcem si užiť sneh. Počas najbližšieho víkendu ma čakajú netradičné preteky v Bachledovej doline, na snehu sa pôjde na bicykloch aj na snowscootoch. Bude to veľa zábavy i práce. Na snehu je to nevyspytateľné. Bude tam veľa skokov a klopených prekážok. Tento rok som si predĺžil zimu, no koncom januára už cestujem do Južnej Ameriky, aby som stihol niektoré mestské zjazdy," povedal pre agentúru SITA 30-ročný Pezinčan.

Februárovú cestu začne Polc na pretekoch Brazílskeho pohára v zjazde. Nasledovať budú mimoriadne obľúbené mestské zjazdy v brazílskom Santose a čílskom Valparaise, na ktorých sa slovenskému reprezentantovi zvyklo dariť. "Rovnako ako v minulosti je predsezónny cieľ čo najviac si užívať na bicykli a zdokonaľovať sa, veď stále je čo zlepšovať. Chcem štartovať na európskych pretekoch v seriáli Svetového pohára v zjazde, v ktorom by som chcel zostať v špičke. Chcem to využiť aj ako prípravu na mestské zjazdy, ktoré mi idú oveľa lepšie. Tento rok sa začiatkom septembra uskutočnia asi posledné majstrovstvá sveta v klasickom zjazde, ktoré budú v Juhoafrickej republike. Teším sa tam, pretože tú trať mám celkom rád," priznal extrémny biker.

Zdalo by sa, že po skončení predchádzajúcej sezóny mal Filip Polc niekoľkotýždňové voľno a oddával sa ničnerobeniu, opak je však pravdou. Na jeho ramenách bolo a je mnoho administratívnych záležitostí. "Neoddychoval som vôbec. Každý rok sa opakuje rovnaký scenár. Musím podpísať zmluvu s tímom a dať dokopy všetkých partnerov, aby sa dalo zvládnuť cestovanie na preteky," priznal špecialista na zjazdy v meste.

Okrem zariaďovania technických záležitostí pre celú sezónu sa Filip Polc odhodlal aj na ďalšiu neľahkú úlohu. V Bratislave chce 22. júna zorganizovať zaujímavý mestský zjazd a o rok ho zaradiť do celosvetového seriálu takýchto podujatí. "Na leto pripravujeme preteky v Bratislave, chceme priniesť mestský zjazd na Slovensko. Štart bude na námestí pred Bratislavským hradom a cieľ na Rybnom námestí. Na celej približne kilometrovej trati bude mnoho prekážok a schodov. Máme prisľúbenú celkom dobrú účasť, takže sa veľmi teším. Sú to majstri sveta či víťazi Svetového pohára. Veľké mená, ktoré absolvovali prechádzajúce preteky v Bratislave a radi sa sem vrátia," prezradil Polc a doplnil: "Bez peňazí to nepôjde, takže teraz musíme hľadať partnerov, aby sme to celé dali dokopy. Som veľmi rád, že všetky dotknuté inštitúcie sú nám veľmi nápomocné."
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Filip Polc celkovo druhý na City Downhill World Tour 2016

Filip Polc celkovo druhý na City Downhill World Tour 2016

Nemec Johannes Fischbach sa stal víťazom víkendového záverečného tretieho podujatia City Downhill World Tour 2016 v mexickom Taxcu a zároveň potvrdil celkové prvenstvo v tohtoročnom seriáli mestských zjazdov horských cyklistov.
Filip Polc vykročil úspešne za obhajobou titulu v Citydownhill world Tour 2016

Filip Polc vykročil úspešne za obhajobou titulu v Citydownhill world Tour 2016

Slovenský reprezentant v horskej cyklistike Filip Polc vykročil za obhajobou celkového titulu v seriáli mestských zjazdov Citydownhill world Tour druhým miestom v čílskom Valparaíse. Tridsaťdvaročný Pezinčan na úvodnom podujatí trojdielneho seriálu nestačil na Nemca Johannesa Fischbacha, za ktorým vo finále zaostal o 1,177 s. Tretí skončil Brazílčan Bernardo Cruz.
Filip Polc v Santose opäť víťazne

Filip Polc v Santose opäť víťazne

V nedeľu sa v brazílskom Santose jazdil mestský zjazd, ktorý však nebol tento rok zaradený do seriálu Citydownhill world Tour. Filipovi Polcovi sa v Santose darí a už má v tejto lokalite celkovo na svojom konte šesť víťazstiev.
keyboard_arrow_up