Nemec André Greipel vyhral predohru cyklistických pretekov Tour Down Under v okolí austrálskeho Adelaide. Dvojnásobný víťaz úvodného podujatia svetového kalendára WorldTour prešprintoval v cieli nedeľňajšieho kritéria domáceho Matthewa Gossa a Novozélanďana Gregoryho Hendersona. Preteky Tour Down Under majú úvodnú etapu na programe v utorok.

Na okruhu v mestskom Rymill Parku nechýbali ani Juraj Sagan a Peter Velits. Obaja Slováci prišli do cieľa v pelotóne na 32., resp. 51. mieste. "Mám za sebou prvé pretekárske kilometre. Bolo to veľmi rýchle, ale som spokojný s pocitmi v prvý deň. O dva dni začínam Tour Down Under," uviedol na facebookovskom oficiálnom profile bratov Velitsovcov Peter Velits.

"Prvé dni v Austrálii sme pociťovali časový posun, ale postupne sme sa adaptovali. Aj počasie zohralo svoje. Pred dvoma dňami tu bolo okolo 40 °C, na druhý deň ortuť klesla na dvadsať, takže telo dostalo tiež zabrať. A dnešný prológ? Išlo sa mi celkom dobre. Úlohou bolo, aby prišiel špurt pelotónu, čo sa napokon podarilo. V závere som sa snažil zostať čo najviac vpredu. Posledné kolá boli priam pekelné pre mňa, pretože ja až takou rýchlosťou nedisponujem, ale makal som do konca. V ďalších etapách budem rozhodne pokúšať šťastie, pretože človek nikdy nevie, kedy to vystrelí. Na celkové poradie máme v našom tíme určeného domáceho Camerona Wurfa, avšak pri špurtoch máme voľnú ruku," skonštatoval podľa manažéra Jozefa Korbela 24-ročný cyklista Cannondale Pro Cycling Juraj Sagan.

Výsledky:

Kritérium v Adelaide (51 km): 1. André Greipel (Nem.) Lotto Belisol 1:04:00 h, 2. Matthew Harley Goss (Aus.) Orica GreenEdge, 3. Gregory Henderson (N. Zél.) Lotto Belisol, 4. Boy Van Poppel (Hol.) Vacansoleil-DCM, 5. Edvald Boasson Hagen (Nór.) Sky, 6. Davide Cimoali (Tal.) Lampre-Merida, ... 32. Juraj Sagan (SR) Cannondale, 51. Peter Velits (SR) Omega Pharma-QuickStep všetci čas ako víťaz
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Tereza Neumanová - z Vysočiny až do World Tour

Rozhovor: Tereza Neumanová - z Vysočiny až do World Tour

Cyklistov na svetovej úrovni by sme v našich českých a slovenských končinách vedeli napočítať aj v desiatkach. Ako to je s dámami - cyklistkami?
Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Klub Žiletky.cc, pôsobiaci v Brne a Bratislave, je kolektív milovníkov jazdenia, ktorí majú radosť z pohybu, skupinové jazdenie, ale posledný rok aj súťaženie.
Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
keyboard_arrow_up