Pracovník miestnej knižnice v austrálskom Manly neďaleko Sydney odkázal návštevníkom, že všetky knihy Lancea Armstronga presunú z oddelenia literatúry faktu medzi beletriu. Odkaz sa objavil na recepcii čitárne počas víkendu.

Medzi beletriu by mala knižnica presunúť aj knihu "Lance Armstrong: Obrázky šampióna." Hovorca mesta však odkaz označil za zlý vtip a uviedol, že knižnica nemôže samostatne preklasifikovať literatúru.

"Nemôžete len tak jednoducho prísť a preklasifikovať literatúru faktu za beletriu," uviedol podľa webu BBC hovorca mesta Manly Chris Parsons a dodal, že najskôr by museli zmeniť zaradenie literatúry na celoštátnej úrovni. Odkaz si odfotili niektorí návštevníci a odkaz umiestnili na sociálnych sieťach. "Bol to len nemiestny žart, ktorý sa stal v sobotu. Verejnosť si to odfotila a umiestnila na sociálnej sieti, kde si odkaz žije vlastný život," doplnil Parsons.

Za odkazom je podľa miestnych médií študent, ktorý pracuje v knižnici na dohodu. Parsons však tieto správy nepotvrdil. Pripomenul, že vedenie knižnice celý prípad vyšetrí. "Je to veľká a rušná knižnica. Niekto sa pokúsil o zlý kanadský žart. Chvíľu to ostalo bez povšimnutia, následne to personál odstránil," uviedol Parsons.

Fotografie s odkazom sa šírili sociálnymi sieťami a objavili sa pod nimi viaceré komentáre. "Knihovník mal určite zmysel pre humor," napísal jeden z užívateľov Twitteru.

Informácie pochádzajú z webu BBC.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Klub Žiletky.cc, pôsobiaci v Brne a Bratislave, je kolektív milovníkov jazdenia, ktorí majú radosť z pohybu, skupinové jazdenie, ale posledný rok aj súťaženie.
MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Ženy, ktoré si zaslúžia našu pozornosť

Ženy, ktoré si zaslúžia našu pozornosť

Niet zrejme príhodnejšieho dňa, kedy si môžeme pripomenúť silu a vášeň (nielen pre šport), ktorú v sebe majú ženy.
keyboard_arrow_up