Aero budúcnosť od Giantu

Aerodynamické tvarovanie cestných rámov je zdá sa budúcnosťou a trendom do ďalších sezón. Obrí výrobca neostáva v ničom pozadu a dvoma novými modelmi určite zamieša karty v tejto kategórii

Giant ako jeden z technologických lídrov predstavil nový model Propel Advanced SL. Propel Advanced SL je výsledkom dlhoročnej spolupráce inžinierov, vývojárov a špičkových jazdcov akými sú napríklad Theo Bos alebo Mark Renshaw. Ide o najrozsiahlejší projekt v histórii značky. Nízka hmotnosť a tuhosť v porovnaní s legendárnym TCR Advanced Sl boli doplnené o aerodynamický dizajn ktorý je potrebný a poskytuje výhodu pri sólo jazde a šprintoch.


Na testovanie vo veternom tuneli táto značka dokonca vyvinula novú dynamickú figurínu, ktorá na rozdiel od štandardných testov ponúka možnosť presnej simulácie šliapania a umožňuje tak detailne skúmať vplyv aerodynamiky na jazdca.
Zaujímavosťou a dôkazom náskoku pred ostatnými výrobcami je priame porovnanie vo veternom tuneli. Pri rýchlosti 40km/h na vzdialenosť 40km dosiahol Propel Advanced SL o 12 až 36 sekúnd lepšie časy v porovnaní s konkurenčnými modelmi.
S hmotnosťou 1675g vo veľkosti „M“ ide o najľahší rámový set vo svojej kategórii.


Ďalšou novinkou je model Envie - výnimočný počin keďže ide o prvý dámsky model v tejto kategórii.
Na vývoji sa podieľala olympijská víťazka a svetová šampiónka Marianne Vosová z čoho vyplýva že nejde len o módny doplnok ale o závodný nástroj bez kompromisov pre skutočné pretekárky a triatlonistky.
Ručná výroba, aerodynamické tvarovanie trubiek, testovanie vo veternom tuneli a ďalšie technológie pomáhajú maximalizovať výkon jazdkyne. Geometria je prispôsobená špecifickým ženským potrebám. Výsledkom je rám s kratšou hornou rámovou trubkou a vyššou hlavovou trubkou ktorého vlastnosti a tuhosť dodávajú rýchlosť na rovinách no určite sa nestratí ani vo výjazdoch a zjazdoch.
Spoločným prvkom oboch modelov je nové umiestnenie bŕzd a integrované kombo riadítok s predstavcom.


report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Test: Liv Devote Advanced 2 - parťáčka na cesty aj necesty

Test: Liv Devote Advanced 2 - parťáčka na cesty aj necesty

Jeden bicykel a dvoje kolies? Recept na viac zábavy, ale nezabudnite aj na ďalšie detaily.
Cestná kolekcia Giant 2024 - evolúcia nie revolúcia PR článok

Cestná kolekcia Giant 2024 - evolúcia nie revolúcia

Giant patrí medzi popredných výrobcov bicyklov a karbónových rámov aj pre iné značky. Ako pretavili svoje skúsenosti do roku 2024 a na čo sa môžete tešiť?
keyboard_arrow_up